Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stari poslovi

Nobilo pod policijskom zaštitom zbog pucnjave kod igraonice?

nobilo (1)
Antonio Bronić/PIXSELL
04.01.2011.
u 19:06

Sve je navodno počelo prije nekoliko godina kada je Nobilo zastupao osobu koja je kupovala zgradu tvrtke u stečaju, no vjerovnici se nisu naplatili.

Anto Nobilo, poznati zagrebački odvjetnik, već neko vrijeme ima policijsku zaštitu, potvrđeno je u policiji. Zaštita mu je, kako piše Nacional, dodijeljena nakon što je policija, radeći na nekom drugom slučaju, doznala da je život poznatog odvjetnika ugrožen.

– Gospodin odvjetnik na putu je izvan Hrvatske i vraća se u ponedjeljak. Nije nas ovlastio za davanje nikakvih izjava vezano za tekstove koji su se o njemu pojavili u medijima – kratko su jučer rekli u Nobilovu odvjetničkom uredu.

Slučajno do slučaja Nobilo

Prema pisanju Nacionala, Nobilo se našao na meti međunarodnih kriminalaca jer je prije više godina zastupao jednu osobu koja je na području Zagreba kupovala zgradu tvrtke u stečaju.

Kako svi vjerovnici nisu tijekom stečajnog postupka uspjeli namiriti svoja potraživanja, Nacional piše da su neki od njih zaprijetili smrću prvo Nobilovu klijentu, a zatim i njemu.

Koliko je u tome istine, za sada je teško procijeniti jer su policija i tužiteljstvo, kao i uvijek u ovakvim situacijama, zbog interesa istrage zakopčani do grla.

No sama činjenica da je policija odvjetniku odlučila dati zaštitu upućuje na to da su prijetnje ozbiljne. Policija će zasigurno tijekom kriminalističkog istraživanja razgovarati i s osobama iz Nobilova okruženja te možda i s njegovim klijentima.

Prema pisanju Nacionala, da se prijeti Nobilu policija je doznala istražujući jedan nedavni obračun u podzemlju, motiviran borbom za prevlast.

O čemu je točno riječ nije precizirano, no prije malo manje od mjesec dana pred dječjom igraonicom na Zagrebačkom velesajmu pucano je na Antu Rosu.

Borba za prevlast u miljeu

Policija je vrlo brzo uhvatila počinitelja, a kao motiv pucnjave naveden je obračun u podzemlju te borba za prevlast na kriminalnom tronu.

Dvojica osumnjičenika za pucnjavu na Rosu trenutačno su u pritvoru, a jedan od njih sumnjiči se da je naručio Rosino ubojstvo.

Ima li taj slučaj veze s prijetnjama Nobilu, odnosno je li policija istražujući taj događaj doznala da se poznatom odvjetniku prijeti smrću, u policiji jučer nisu htjeli ni potvrditi ni demantirati.

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar broz
broz
09:04 05.01.2011.

Tko se mača laća,od mača i pogiba.Kaže narodna poslovica.

Avatar broz
broz
08:26 06.01.2011.

A kad će biti pod policijskom istragom?

JU
Jurišić40
22:40 04.01.2011.

da tolko je dobar da ga Policija treba cuvati. BRAVO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije