Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građanima i vjernicima

Direktor Njemačke akademije se ispričao zbog golotinje u dubrovačkoj crkvi

Foto: Goran Mratinović /Dubrovački dnevnik
1/2
08.03.2018.
u 14:05

Ponekad, kad filmaši dobiju pozamašnu slobodu raditi svoje prve filmove, događaju se pogreške koje mogu naštetiti i uvrijediti druge, koliko god bile nenamjerne, naveo je Gibson.

Direktor Njemačke akademije za film i televiziju (DFFB) Ben Gibson ispričao se jučer vjernicima i građanima Dubrovnika zbog snimanja golotinje u crkvi svetog Ignacija.

Deutche Film und Fernsehakademie Berlin akademija za film i televiziju proteklih je nekoliko dana u Dubrovniku snimala dokumentarni film 'The Colour Nude', a u filmu se pojavljuje i dubrovački fotograf Stijepo Brbora, koji fotografira nagi model na nekoliko lokacija u Dubrovniku, između ostalih i u crkvi svetog Ignacija, atriju palače Sponza te na gradskim zidinama.

Gibson je u priopćenju objavljenom na službenoj stranici Akademije istaknuo kako je filmska ekipa studenata DFFB-a, koja je u zadatak dobila snimiti kratki dokumentarni film, snimala fotografije prema temi filma. "Sad shvaćamo da je snimanje uključivalo fotografiranje polunagih modela u dubrovačkoj crkvi. Ponekad, kad filmaši dobiju pozamašnu slobodu raditi svoje prve filmove, događaju se pogreške koje mogu naštetiti i uvrijediti druge, koliko god bile nenamjerne", naveo je Gibson.

Dodao je kako Akademija, koja iznimno drži do umjetničke slobode, nije bila upoznata s detaljima snimanja i odabranim lokacijama. "Zbog toga što je ekipa DFFB-a snimanjem prouzročila uvredu, od sveg srca se ispričavamo zajednici vjernika i građanima Dubrovnika", istaknuo je Gibson. 

Dubrovačka biskupija: Tražit ćemo zabranu objave spornih fotografija

Snimanje u crkvi svetog Ignacija osudili su dubrovački gradonačelnik Mato Franković, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić te dubrovački biskup Mate Uzinić. Iz Dubrovačke biskupije u priopćenju su istakli kako 'nitko od nje niti od drugih osoba odgovornih za upravljanje tom crkvom nije tražio nikakvo dopuštenje za bilo kakvo fotografiranje u sakralnim prostorima'. Protiv počinitelja su podnijeli prekršajnu prijavu te najavili da će tražiti zabranu objave spornih fotografija iz dubrovačkih crkava.

 

Komentara 15

DU
Deleted user
15:37 08.03.2018.

Pa kad su tako hrabri neka odu u Džamiju pa da naprave takva snimanja. Zašto to nisu napravili u Njemačkoj u nekoj tamošnjoj crkvi,zato što bi platio tako debelu kaznu da bi zaboravio kako se zove.A kod nas će možda proći sa opomenom ili će dobiti kaznu u Njemačkim markama koje odavno nisu platežno sredstvo ali su kazne još u markama. To govori sve kakva smo država.

BA
bakulušić
14:32 08.03.2018.

Moralni kodeks svake struke i građanski bonton nalažu kako se osoba mora ponašati. Ovdje je sve prekršeno i ovo je najgrublja provokacija za koju učesnici moraju snositi odgovornost.

DU
Deleted user
14:27 08.03.2018.

Nema se on šta izvinut, napisat kaznu dubrovačkom fotografu uostalom ima pravoslavnih crkava pa nek tamo pozira beogradska glumica tu je na domaćem terenu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije