Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojačane mjere sigurnosti

Nizozemski političar na javnoj televiziji pokazivao karikature Muhameda

Foto: Jan Woitas/DPA/Pixsell
24.06.2015.
u 21:11

Prikazane karikature nastale su na natjecanju karikaturista održanom u svibnju u Teksasu koje su napala dvojica naoružanih napadača

Nizozemski anti-islamistički političar Geert Wilders u srijedu je na nacionalnoj televiziji objavio karikature proroka Muhameda, što su kritičari odmah prozvali novim napadom na Islam, javlj Wall Street Journal.

Wilders je predvodnik Nizozemske stranke za slobudu, a karikature je pokazivao u vremenu rezerviranom za predstavljanje političkih stranak. Kazao je kako se na takav potez odlučio kako bi obranio slobodu izražavanja iako se prema Islamu, svako fizičko prikazivanje proroka Muhameda smatra svetogrđem.

Prikazane karikature nastale su na natjecanju karikaturista održanom u svibnju u Teksasu koje su napala dvojica naoružanih napadača.

  - Radim to jer moramo pokazati da se zauzimamo za slobodu govora i da nikada nećemo podleći nasilju, istaknuo je Wilders.

Nizozemska veleposlanstva upozorena su na mjere sigurnosti koje moraju poduzeti nakon prikazivanja karikatura jer se očekuju žestoki prosvjedi muslimana.

>> Uzlet desnice u EU na velikom valu azilanata

Komentara 46

SA
samoborka
22:18 24.06.2015.

Zasto se podsmijava bijesu muslimana na nacrtanog Muhameda a zgrazava na nacrtani kukasti kriz? I jedno i drugo su samo crtezi. Crtez je neziv i sam po sebi ne znaci nista. Dakako..poanta svega je simbilika crteza. A odakle ikome pravo ismijavati nekoga sto bijesni radi jednog obicnog crteza dok se u isto vrijeme zgrazava nad drugim obicnim crtezom?

PA
pan-am
21:25 24.06.2015.

Ničija vjera ne treba biti predmet ismijavanja.Bog je za sve jedan.Pravi vjernik ne ismijava druge a još manje da ubija ili se raznosi bombama u ime nekoga .Poštujem tuđe a nedam na svoje ,i ne stidim se Isusa.

AN
anticenzura
21:51 24.06.2015.

Nije to nikakva sloboda, vec provokacija i huskacina, i ponizavanje tudjih kultura. Onda se cude kad iz zviznu po nosu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije