Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasizam

Nizozemski desničari pozvali na prijavljivanje istočnoeuropljana

Geert Wilders
AFP
14.02.2012.
u 22:31

Riječ je o Nizozemskoj partiji slobode (PVV) koju predvodi Geert Wilders i koja je prošlog tjedna pokrenula stranicu pod nazivom ''Prijavite centralne i istočne Europljane''

Deset istočnoeuropskih zemalja uložilo je protest nizozemskoj vladi zbog anti-imigrantske internet stranice kojom jedna desničarska stranka potiče na diskriminaciju useljenika.

Kako prenosi AFP, riječ je o Nizozemskoj partiji slobode (PVV) koju predvodi Geert Wilders i koja je prošlog tjedna pokrenula stranicu pod nazivom ''Prijavite centralne i istočne Europljane''. Zbog nje su predstavnici i veleposlanici Bugarske, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Slovačke, Litve, Latvije i Estonije nizozemskom premijeru Marku Rutteu i vođama stranaka u parlamentu uputili otvoreno pismo kojim zahtijevaju brzu i oštru reakciju.

Geert Wilders, kontroverzni političar koji je prošle godine oslobođen optužbi za govor mržnje, pozvao je posjetioce novopokrenute stranice da se izjasne jesu li ikada imali  probleme poput parkiranja, buke, pijanstva, bijede ili gubitka zaposlenja koje su uzrokovali imigranti iz istočnoeuropskih zemalja.

Stranica je dosad zabilježila 32.000 posjeta, a izazvala je niz kritika te je osuđena od strane Europske komisije. Premijer Rutte, čijoj je koalicijskoj vladi podrška 24 PVV-ova zastupnika itekako potrebna, odbio je komentirati sporni sadržaj stranice, navodno jer je riječ o stranici stranke, a ne vlade.

Komentara 11

VL
23:12 14.02.2012.

u \"istočnoeuropljane\" je uključena i - Hrvatska.... Poljaci najviše. Kršćani...... Ne mrze se ljudi radi vjere..... nego bogati mrze kokuze Uvijek su ih mrzili uvijek će ih mrziti I tjeraće ih nemilosrdno - kada ih već ne mogu iskorištavati kolikoo bi željeli Ovaj potomak Nizozemskih kolonizatora i okupatora zna kako to hoda

Avatar flegmatik
flegmatik
06:17 15.02.2012.

Neka neka, neka se vidi kuda desnica vodi. Najvise mi je drago radi individua naseg, dakle istocno-europskog, porijekla, koje su godinama podrzavala Wildersa radi anti-muslimanske retorike. Bilo je samo pitanje trenutka, naravno, kad ce se okrenuti protiv istocno-evroplana.

BR
BratCroat
14:10 15.02.2012.

Ćovjek ima prav. Neka si svatko u vlastitoj državi stvara eksistenciju a ne da iskorištavaju bogatije države i tamo žive na sociali. Svatko mora doprinositi razvitku i boljitku vlastite države a ne migrirati i parazitirati u tuđim državama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije