Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvero uhićeno

Nizozemske vlasti zaustavile ruski hakerski napad na OPCW

hakeri
Reuters/PIXSELL/Ilustracija
04.10.2018.
u 14:15

Kako je objasnio šef nizozemske vojne obavještajne službe, četvero Rusa je 10. travnja stiglo u Nizozemsku, a u hotelu u blizini sjedišta OPCW-a su uhvaćeni sa špijunskom opremom

Nizozemske vlasti su u travnju osujetile hakerski napad ruskih obavještajaca na Organizaciju za zabranu kemijskog oružja (OPCW), izjavila je u četvrtak ministrica obrane Ank Bijleveld. Bijlevald je na konferenciji za novinare u Den Haagu pozvala Rusiju da obustavi kibernetičke napade kojima je cilj "potkopati" zapadne demokracije.

Kako je objasnio šef nizozemske vojne obavještajne službe, četvero Rusa je 10. travnja stiglo u Nizozemsku, a u hotelu u blizini sjedišta OPCW-a su uhvaćeni sa špijunskom opremom.

U to je vrijeme OPCW radio na identifikaciji tvari koja je korištena u napadu u Salisburyju, u Velikoj Britaniji, na bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegovu kći Juliu. Također se radilo na identifikaciji tvari korištenih u kemijskom napadu u Doumi, u Siriji.

Četvero Rusa je uhićeno 13. travnja i protjerano u Rusiju, potvrdio je general bojnik Onno Eichelsheim. Prema njegovim riječima, Rusi su planirali otputovati u laboratorij u švicarskom gradu Spiezu, gdje OPCW provodi analizu uzoraka kemijskog oružja.

Pogledajte video: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

 

Komentara 8

MI
migaaa
15:33 04.10.2018.

Opet neke EU-Nato nebuloze !

MO
morejeslano
16:54 04.10.2018.

Uhićeni su i poslani natrag u Rusiju 13 travnja. Sve do 4 listopada nije bilo potrebe da se o tome obavijesti javnost. Sada kada je Velikoj Britaniji potrebna podrška u nebuloznim optužbama odjednom je održana pompozna konferencija za novinare. Smiješna propaganda.

BO
boskovic
18:09 04.10.2018.

Tko u to vjeruje samo primitivci Rusi su njima trn u oku nije njima uspio plan u Siriji Sadat ostaje presjednik svoje zemlje uz pomoc Rusa i Irana .,zato pokusavaju sa izmisljotinama lazi da oblate Putina i Rusiju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije