Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afganistanski predsjednik otišao s 4 auta i helikopterom

Nitko ne zna gdje je Gani. Rusi kažu da je pobjegao s hrpom novca, dio je ostao na pisti

Ašraf Gani
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
16.08.2021.
u 14:10

Kad je riječ o padu režima, najrječitije ga ilustrira način na koji je Gani pobjegao iz Afganistana, rekao je Nikita Iščenko, glasnogovornik ruskog veleposlanstva u Kabulu

Rusko veleposlanstvo u Kabulu objavilo je u ponedjeljak da je afganistanski predsjednik Ašraf Gani pobjegao iz zemlje s četiri automobila i helikopterom punim gotovine i da je morao dio novca ostaviti jer nije sve stalo, prenosi agencija RIA. 

Gani, čije trenutačno boravište nije poznato, rekao je da u nedjelju otišao iz Afganistana nakon što su talibani ušli u Kabul gotovo bez ikakvog otpora. Rekao je da je želio izbjeći krvoproliće. Rusija je kazala da će zadržati diplomatsku nazočnost u Kabulu i nada se da će uspostaviti odnose s talibanima iako smatra da se ne treba žuriti s njihovim priznanjem kao vladara zemlje.

"Kad je riječ o padu režima, najrječitije ga ilustrira način na koji je Gani pobjegao iz Afganistana", rekao je Nikita Iščenko, glasnogovornik ruskog veleposlanstva u Kabulu.

"Četiri automobila bili su puni novca, pokušali su ugurati još dio novca u helikopter, ali nije sve stalo. A dio novca je ostao na pisti", rekao je, pozivajući se na očevice.

Posebni ruski predstavnik za Afganistan Zamir Kubov rekao je prije da nije poznato koliko će vlada u odlasku ostaviti za sobom.

"Nadam se da vlada koja je pobjegla nije odnijela sav novac iz državnog proračuna. Ako je nešto ostalo, to će biti temelj proračuna", rekao je za Kubov za moskovski radio.

Komentara 3

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
17:57 16.08.2021.

Isti kao "junačina"Ante

FA
fajlpz
14:45 16.08.2021.

Veliki državnik a ja mislio da muslimanima nije do para nego do vjere.

OK
okvarbudovič
14:45 16.08.2021.

sudit ce mu narod,kad tad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije