Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobrodošlica u Huntsvillu

Premijer Milanović stigao u Australiju, sutra se očekuje prosvjed u Sydneyu

Zoran Milanović
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Autori: Jadranka Jureško-Kero, Ivanka Toma
09.03.2014.
u 14:00

Nakon današnjeg svečanog prijema dobrodošlice u gradu Huntsvilleu, Milanović će se sutra sastati s vodećim poslovnim ljudima Novog Južnog Walesa, održati predavanje na Sveučilištu Macquire te posjetiti redakciju Hrvatskog programa na Radioteleviziji SBS.

Svečanim prijemom Grada Hurtsvillea započeo je desetodnevni službeni posjet premijera Zorana Milanovića Australiji i Novom Zelandu.

Prijem je za hrvatsku delegaciju u kojoj su uz premijera i njegova supruga Sanja Musić Milanović, ministar obrane Ante Kotromanović, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Tomislav Saucha, te savjetnik premijera za vanjsku politiku Neven Pelicarić, organizirao gradonačelnik Hurtsvillea Jack Jacovou. Hurtsville je predgrađe Sydneya, šesnaest kilometara južnije od poslovnog središta Sydneya. Radi se o stambeno-poslovnoj zoni koja ima svoju gradsku upravu.

U multietničkom Hurstvilleu premijera Milanovića su dočekali predstavnici hrvatske zajednice. Tijekom svečanog prijema predsjednik Vlade im je održao kratki govor, a nakon toga nastavio se družiti s domaćinima. Interes za susret s premijerom je, doznajemo, bio velik, a nije bilo nikakvih provokacija niti znakova da nije dobro došao.

Nakon današnjeg svečanog prijema dobrodošlice u gradu Huntsvillu, Milanović će se sutra sastati s vodećim poslovnim ljudima Novog Južnog Walesa, održati predavanje na Sveučilištu Macquire te posjetiti redakciju Hrvatskog programa na Radioteleviziji SBS.

Za ponedjeljak je najavljen i jedan prosvjed. Povjerenik HSP-a za Australiju i organizator prosvjeda 10. ožujka u Sydneyu Darryl Darko Oreč tvrdi da je Milanović ujedinio Hrvate u Australiji koji žele poručiti da ne odobravaju politiku Kukuriku vlade. Najavljen je i prosvjedni skup u Canberri za 12. ožujka koji organizira Mate Polegubić ispred zgrade Veleposlanstva Republike Hrvatske.

Od utorka do četvrtka premijer će se, uz ostale aktivnosti, susresti s predsjednicom Zastupničkog doma Parlamenta Australije Bronwyn Bishop, predsjednikom vlade Tonyjem Abbottom te predsjednikom Senata Australije Johnom Hoggom, a obići će i ugledne hrvatske iseljenike.

U petak će se uputiti na Novi Zeland gdje će boraviti sve do nedjelje. Ondje će ga ugostiti predsjednik vlade John Key, lider oporbe Davidom Cunliffe te predsjednik vlade Novog Zelanda John Key.

>>Milanovića čekaju prosvjedi kakvih nije bilo još od Josipa Broza Tita

>>Milanović: Ne putujemo da bi se vratili s novcem u postavi sakoa

Komentara 26

Avatar katarina_26
katarina_26
14:14 09.03.2014.

Kotromanović dođe Milanoviću u Australiji kao dvorska luda da mu čuva leđa. Kao Kotromanović je učesnik u ratu a Milanović je poznat po svom domoljubnom kukavičluku. Bože dragi svakakvih jadnika u hrvatskoj politici.

GO
google385
13:42 09.03.2014.

istina prosvjeda nije bilo ali su tamosnji hrvati sredili da milanovica nitko od australijskih politicara ne doceka u zracnoj luci tako da je tamo stigo kao obican putnik ali o trosku hrvatskih poreznih obaveznika bez australijskog tepiha i doceka

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
15:51 09.03.2014.

Možete si misliti kakva je vlada kad je i Milanović pobjegao od njih na dva tjedna. I ja bih da svaki dan gledam u Grčiće, Jovanoviće, Pusićeve...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije