Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijan Brkić (HDZ)
Povratak na članak

Nismo za izborni prag od 3% jer
 bi u Sabor ušlo previše stranaka

Preferencijsko glasovanje HDZ podržava, ali smatra da je predloženi model samo jedan od mogućih

Komentari 81

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
14:00 12.09.2014.

dvije partije su sklopile pakt protiv demokracije i volje naroda

VL
UI
Uvijek_iskreno
14:05 12.09.2014.

Uz 3% bi svaka mala stranka usla u Sabor, svatko bi si zelio osigurati egzistenciju a ne boriti se za interese glasaca. Ne smije se to dopustit.

VL
DU
Deleted user
14:58 12.09.2014.

tako je vaso, triba ga dignut na 10%

VL
Avatar jurko_zg
jurko_zg
14:07 12.09.2014.

Apsolutno se slazem sa HDZ-om, 3 posto moze skupiti velik broj ljudi. S tako niskim pragom usao bi Vuco,modni macak i likovi poput Pernara. Strasno!

VL
Avatar aj_ća
aj_ća
13:47 12.09.2014.

prefercionalni glasovi da, ali bodovni prag od 3% je stvarno premalen... Prema tome slazem sa s HDZ-om.

VL
Avatar Chupacabra
Chupacabra
14:34 12.09.2014.

Vaso, nisi u pravu jer treba se sagledati cijeli prijedlog... Treba napomenuti još nešto jako bitno, da je u istom prijedlogu i zabrana koaliranja prije izbora i da moraš staviti imenom i prezimenom tko te zastupa, mislim da je to pošteno.... Da ne duljim, nego iznesem primjer... Da je tako bilo, recimo na prošlim izborima, HNS bi morao ići sam i predložiti ljude koje će ga zastupati u saboru... Što mislite koliko bi dobio glasova..???? Baš sada trenutno, imamo situaciju da se ta minorna stranka koja čak ne prelazi ni tih 3% prikrpala esdepeju i možemo slobodno reći, preuzela vlast u državi jer su svi bitniji sektori u njihovim rukama... A o uhljebljavanju.. to da i ne spominjemo... Zato podrška Markićki.. to je pametan prijedlog... Što se tiče onih koji govore da je to ona zbog sebe predložila... Pa što... ako je volja naroda takva nek' se kandidira, pa da vidimo... Uglavnom sve je bolje od ovoga sada sustava ...

VL
MR
midnight rose
17:29 12.09.2014.

slažem se sa stavom HDZ-a! Markička bi očito ovo sve htjela samo sebe i svojih interesa!

VL
KA
kafka
00:09 13.09.2014.

Ima li neka stranka koja doista želi posluhnuti narod? . . . . . . . . .

VL
MX
MXLCLGTG
15:53 12.09.2014.

Izborni prag treba podici na 8 posto ,tako da stranke kao HNS koji imaju 100 clanova odlucuju u vladi o zakonima ili bilo cemu to je silovanje demokracije.

VL
DU
Deleted user
14:00 12.09.2014.

Glavno da su da su dali HSLSu tri mjesta :D

VL
TO
Toni12345
19:43 12.09.2014.

ZA zabranu predizbornog koaliranja. Ni neradnici iz MHDZa koji dežuraju ovdje ne mogu zaustaviti referendum.

VL
DU
Deleted user
14:04 12.09.2014.

prag je ok...neka u sabor uđe više stranaka pa da kroz par mandata imamo nešto na izbor...sdp/hdz normalno da ne paše ništa što stranačkim šerifima onemogućava postavljanje svojih dronova na funkcije koje zahtijevaju odgovornu, dobronamjernu i obrazovanu osobu, a ne kmetove sa ukradenom diplomom koji nezasluženo predstavljaju nekakve vertikale u društvu i neprestano se miješaju u živote drugih zavlačeći im ruku u džep na ovaj ili onaj način, uništavajući budućnost tuđe djece dizanjem kredita da bi se dodijelio preplaćeni posao svom kumu/rođaku/zemljaku....podrška Željki Markić na inicijativi. Čim su i HDZ i SDP protiv znači da mora biti dobra stvar!

VL
RU
Runkle
14:12 12.09.2014.

Preferencijalni glas da, prag od 3% nikako...to bi Markicka htjela samo radi sebe i takvih kao ona...ona bi sabor i boli nju briga i za obitelj i sve...cilj opravdava sredstvo

VL
ST
StrankaDemokratskihPromjena
14:22 12.09.2014.

ma ajde pričalis te d aće markićka ići na euro izubore, sad pričate d abi na predsjedničke, pa na parlamentarne a u stavri se bojite jer ona je omogućila uz pomoć svoga naroda referendum. tako i ovaj referendum opet će njoj donjeti pobjedu a narodu mogućnsot da se riješi zla sdp hdz hns hss hsls hdssb ...... dosta je da nas dhontova metoda stavra ovcama

VL
DZ
DINAMO-ZG
15:09 12.09.2014.

Već duže vremena pratim koliko su revni moderatori i uređivači vijesti na stranicama Večernjeg lista! Kada se Hrvati svađaju i dijele, taj članak stoji danima! Kada se ljudima pokušava objasniti istina, kada se većina čitatelja slaže i dolazi do jedne istine o partiji i svemu što na bilo koji način šteti normalnom životu u RH, odmah se članci miču!? Davno je izašao članak u kojem je objavljeno da je stari Goldstain savjetnik Milanoviću za kulturu (sic!)! Za pola sata je maknut! I ne samo to, pokušavao sam ga otvoriti kasnije i naći pomoću tražilice, ali nema ga više uopće! Neki dan su provocirali ljude satima (i danima) člankom o onim lezbama koje su se "ozakonile" i izvodile neke "trikove sa šalicama"... Veseli me samo što sve više ljudi uviđa prave probleme na političkoj karti Lijepe naše, a to je znak jednaksoti između KraDeZe-a , SDP-a i njihovih satelita, kao i to da ih treba maknuti zauvijek, jer su oni izvor svega zla koje je zadesilo Hrvatsku, a čije ćemo posljedice osjećati desetljećima! Članak gdje su HDZ i SDP koalirali u Sunji, ekspresno je maknut... Kao i nebrojeno puta do sada, partija je revna i brza i sada, pa je ovaj članak o Vasi ekspresno maknula s naslovnice... Svaka čast, dobro vas je drug tito obučio! P.S. Možete uklanjati i sakrivati istinu, ali je ne možete izbrisati! Nikada!

VL
KA
kafka
13:25 21.09.2014.

3% pa da vidimo kako će biti. !!! . . . . U Sabor trebaju ulaziti saborski zastupnici a ne partije. !!!!!! . . . . . . . . . . . . . . Politički drznici bilo kojeje vrste izgleda da to ne razumiju.

VL
Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
14:20 12.09.2014.

Ove stvari koje plasira Markićka su obične gluposti... Radi sve kako bi sebi osigurala koji glas više...Ako bi se spustio izborni prag pa kad bi se formirala Vlada ako bi bilo puno malih stranaka kojima bi porasli apetiti? 5 mjeseci nakon izbora bi valjda bio tek početak rada... Definitivno se slažem HDZ-om po tom pitanju...

VL
Avatar abakus
abakus
13:49 12.09.2014.

Malo se pravimo blesavima, je li Vaso...? Svakome tko ima imalo soli u glavi jasno je što vama u hdz-u (kao i u sdp-u) smeta u ovom referendumskom pitanju.

VL
DZ
DINAMO-ZG
14:30 12.09.2014.

"Čim su i HDZ i SDP protiv znači da mora biti dobra stvar! " Potpisujem! Ljudi, ako ne razumijete baš politiku i(li) političku scenu, a Hrvati ste ili se tako osjećate, samo pratite što vam nude KraDeZe ili SDP ii budite protiv! Ne možete pogriješiti! Jer oni će učiniti sve da bi opstali na vlasti i zadržali privilegije, pokradeno i da nebi došao netko normalan koji će im suditi i smjestiti ih gdje im je i mjesto! Pa KraDeZe je doveo SDP i obrnuto! Koja je razlika tim strankama osim što jedni viču da su 'rvati i drže ruku na srcu dok svira himna, a usput kradu, a drugi viču da će zacrvenjeti Hrvatsku i kradu također??! Ostalih razlika nema! Zašto je na brzinu maknut članak o koaliciji HDZ-a i SDP-a u Sunji? Smeta vam drugovi novinari da se dozna istina? KraDeZe= SDP=HNS=njihovi sateliti! Njihova zajednička istina je komunistička partija i lopovluk, za Hrvatsku i narod ih boli ona stvar! zašto su protiv preferencijalnog glasanja, praga od 3% i lustracije? Pa zato jer odu fotelje, nema više partija i velikih vođa i morali bi sami sebe osuditi i maknuti iz javnog života!

VL
M3
Miške 3
13:47 12.09.2014.

U jednoj Austriji su 4 političke stranke, u RH 148. Tako maloj zemlji treba parlament od maximum 40 zastupnika. I još jedna hereza: postaviti uvjet koliko zastupnika u postotku može biti iz Hrvatske, a koliko iz Bosne u Saboru RH ? To kao nije važno, ne smije se ni reći.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.