Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krao jer nije plaćen

"Nisam lopov, nego očajan čovjek koji je tražio svoju plaću!"

mandic
25.10.2010.
u 12:15

Andrija Mandić (29) iz Otoka ostao je danas kod kuće nadajući se da će pronaći još jednog svjedoka koji će potvrditi da je radio kod poslodavca kojemu je ukrao laptop.

VINKOVCI - Iako se danas morao prijaviti u Remetinec na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne zbog krađe laptopa gazdi koji mu nije isplatio dvije plaće, Andrija Mandić (29) iz Otoka ostao je danas kod kuće nadajući se da će pronaći još jednog svjedoka koji će potvrditi da je radio kod poslodavca kojemu je ukrao laptop.

– U petak sam cijeli dan u Zagrebu tražio radnike koji su sa mnom radili i koji će potvrditi da sam zaista ondje radio jer nemam nikakvih dokaza za to s obzirom na to da nas poslodavac nije prijavio. Jednog sam pronašao i on je spreman i na sudu i mom odvjetniku potvrditi da smo zajedno radili. Obećao je da će pronaći još jednog koji je s nama radio, a sve mi je to potrebno kako bi odvjetnik još danas podnio, mislim Vrhovnom sudu, zahtjev za ponavljanje postupka jer prvostupanjski i drugostupanjski sud nisu uzeli u obzir sve činjenice. Poglavito to što nisam imao namjeru uzeti tuđu stvar da bih se okoristio njome, jer, kao što je rekao policajac u Otoku kada sam dan poslije vratio laptop, nisam imao namjeru prodati ga niti instalirati neki drugi program. U srijedu sam naručen za pregled u vinkovačkoj bolnici zbog tegoba s bubrežnim kamencem pa bih volio i to obaviti jer bi nalazi možda pokazali kako mi je potrebna liječnička njega koju ne mogu imati u zatvoru – kaže Andrija Mandić dodajući kako bi trebao otići u Vukovar na Županijski sud po 100 kuna za put u Zagreb, ali nema novca za odlazak.

Kada se u petak vraćao iz Zagreba, žali se, u vlaku ga je uhvatio kondukter bez karte jer je kupio samo u jednom smjeru i napisao kaznu od 400 kuna. Uzda se u odvjetnika i da će sud naložiti novi postupak.

– Ako nema druge, otići ću u Remetinec iako žalostan jer ja koji sam u očaju uzeo gazdin laptop da bih ga prisilio da mi isplati zarađeni novac od kojega uzdržavam i bolesnu majku, a gazda zbog kojeg sam u ovakvoj gabuli i koji je vjerojatno još nekoga ovako prevario, ne treba ići u zatvor. Ako sretnem Sanadera ili Polančeca u Remetincu, to ću im reći – očajan je Mandić.

Ključne riječi

Komentara 13

SM
smjeskoh
12:37 25.10.2010.

Očekuje da mu netko vjeruje a \"žali se\" što mu je naplaćena kazna zato jer nije kupio kartu za vlak. Ili si teška naivčina, ili teški muljator.

ZA
zaboravi
12:52 25.10.2010.

Nisi ni prvi ni poslednji da mu gazda nije platio.Gazde tako i zaradzuju velike novce sto primaju na rad na crno a ne placaju porez.Treba da se pokrene postupak za gazdu za utaju poreza i privredni krininal,a ne ovog bijednika da se kaznjava.

LA
lacković
12:49 25.10.2010.

ovaj dečko u zatvor, a mravak na slobodu. imamo hrvatsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije