Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži izvještaj

Nino Smolčić: I u požeškoj Tekiji ima nekoliko 'Buljubašića'

nino smolcic
Ljiljana Marić
12.02.2013.
u 15:07

Previše je nepoznanica o radu tvrtke koja je u većinskom vlasništvu Požege i nedopustivo je da se propusti u radu prenesu na teret građana i požeškog proračun, kaže Smolčić

- U četiri godine mandata Gradskog vijeća niti jednom se nije raspravljalo o gradskoj komunalnoj tvrtki Tekiji, a ja kažem da izbora u Požegi neće biti dok Tekija ne podnese svoje izvješće o radu. Previše je nepoznanica o radu tvrtke koja je u većinskom vlasništvu Požege i nedopustivo je da se propusti u radu prenesu na teret građana i požeškog proračun. Javnost mora biti upoznata i s natječajima koje je Tekija provodila, kako se zapošljavalo i koliko \"Buljubašića\" ima na teretu – istaknuo je Nino Smolčić, nezavisni gradski vijećnik i kandidat za požeškog gradonačelnika na današnjoj konferenciji za novinare.

Dodao je da je od svake nove sjednice Gradskog vijeća očekivao korak naprijed u rješavanju strukturnih problema grada, ali da je svaki puta ostao iznenađen i zatečen ponašanjem aktualne vlasti, prije svega požeškog gradonačelnika koji nije usvojio ni osnove demokracije. - Odbijati raspravu i odbijati vijećniku odgovoriti na pitanje ne ulazi samo u sferu poštivanja demokratskog procesa, nego je i stvar kulture. Javnosti bi bilo šokantno da gradonačelnik na barem jednoj sjednici bude pristojan i kulturan, ali on za isto na posjeduje programsku aplikaciju – poručio je Smolčić dodajući da je građanima dosta populista, demagoga, bahatosti, kvazi socijalno osjetljivih i kvazi političara.

- Dosta je da gradska blagajna bude i stranačka blagajna, a Požega i gradske institucija model zbrinjavanja stranačkih skakavaca – pojasnio je Smolčić koji se požalio kako ni nakon pola godina čekanja nije kao vijećnik dobio odgovore na neka pitanja što je suprotno Poslovniku o radu Gradskog vijeće, nisam dobio. Ne treba, kaže, biti pametan da se odgonetne zašto gradonačelnik odbija dati odgovore. Zašto Grad Požega nije platio ništa od 20 000 kuna osiguranih u gradskom proračunu organizatoru \"Hrvatskog festivala jednominutnog filma\", bilo je jedno od pitanja na koje Smolčić nije dobio odgovor te ja sam na njega pokušao odgovoriti.

- To je vjerojatno zato što se netko nije dovoljno \'\'prostro\'\'  ili nije dovoljno puta spomenuo ime gradonačelnika – kazao je Smolčić. Odgovor na pitanje o brisanju prava vlasništva na zgradi Porezne uprave, objasnio je Smolčić, ne može se dobiti od gradonačelnika iz razumljivih razloga. - On već 10 godina obmanjuje javnost po pitanju te nekretnine jer je ugovor o prodaji iste ništavan, cijela stvar je laž kao i sve što obećava gradonačelnik – kazao je Smolčić.

>>\'Pri zapošljavanju Buljubašića u HEP-u poštovana je procedura\'

Komentara 3

PO
porta
16:13 12.02.2013.

Nino,Nino, s kravatom oko vrata djeluješ ,nekako,uvjerljiviji,ovako nekako ko đilkoš iz Babine Grede.No,što fali B.Gredi .Nešta da velim.ak tako misliš nauditi (ta u politici si) gospodinu gradonačelniku Ronku,ma da je tamo i neki neiskusniji,ma nema šanse ! Kako kaže narod puno ti je još naučiti.Nemoš mahat na sve strane a onda se pitat koga si dohvatio! Spomineš "buljubašiće",..mlado ludo ,pa u kojim društvenim strukturama nema kadrovskih substruktura (bez loših primisli!),ta su one garant stabilnosti i kontinuiteta ! Pa nema u demokraciji gulaga pa ošini kolika te volja! "Buljubašići" nam štite leđa,tih al pouzdan rezervuar našeg samopouzdanja,političke providnosti i štoštajoš.Nino dragi,kad ćeš imati svoje osobne pouzdanike u svim političkim opcijama,pa i svoje "buljubašiće" poći ćeš bivati dobar političar.Ipak,gdje bolan na Tekiju !? Pa prošo si kraj H.Šuma,H.Voda,H.Cesta..i sve to i na Županiskom nivou! Pokucaj tamo,dragi Nino ..vidi,možda olakšaš dušu spram Gradskog Poglavarstva.

Avatar mlijeko
mlijeko
21:55 12.02.2013.

Prije nekoliko godina Tekija je zaposlila 5 radnika da rade poslove horizontalne signalizacije. I doista dvije godine je to i radila a onda došla neka firma iz Zagreba, a radnici ostali. Prošle jeseni 5 novih fiktivnih zaposlenja. Ti niti ne dolaze svaki dan na posao jer se ljudi bave jednom drugom aktivnosću ( usporedba Trogir-Rožić i njihovo javno poduzeće). Tamo DORH pozatvarao sve sudionike a u Požegi državni odvjetnik Novak i ekipa ništa ne znaju i ništa ne vide....Što je lipo u Požegi na državnim jaslama biti i ništa ne viditi ....

ŽA
žacanko
19:13 13.02.2013.

E naš Nino,ne hodaj ispred nas,možda te nećemo slijediti.Ne hodaj iza nas možda te nećemo voditi.Probaj hodati uz nas ako možeš držati korak jer ili brzaš ili se sakriješ u kut,jer puk koji ne živi od politike kao što ti to želiš,a život mu ovisi o politici koju ti tako burno promoviraš,može samo bijedno gledati...i čekati,ali šta ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije