Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa od dogovora?

'Nikada nećemo prihvatiti zahtjeve Beograda koji će kršiti naš Ustav'

hashim thaçi,hašim tači,hashim thaci
Thomas Imo/DPA/PIXSELL
28.03.2013.
u 21:37

Takvo što se nikada neće dogoditi. Nikada i ni pod kojim okolnostima nećemo prihvatiti nešto što će kršiti Ustav.

Kosovski premijer Hashim Thaci izjavio je u Skupštini Kosova kako Priština nikada neće prihvatiti cilj koji Beograd želi postići na Kosovu - formiranje treće razine vlasti i asocijaciji srpskih općina osigurati izvršne ovlasti, jer, javljaju mediji u Srbiji.

- Takvo što se nikada neće dogoditi. Nikada i ni pod kojim okolnostima nećemo prihvatiti nešto što će kršiti Ustav. Nećemo rješiti jedan problem tako što ćemo stvoriti još veći. Nećemo dozvoliti da se na Kosovu recikliraju neuspjeli modeli, bilo da se radi o Republici Srpskoj, ili o nekoj podjeli, autonomiji ili specijalnom statusu sjevera Kosova - rekao je Thaci u Skuspštini Kosova gdje je zastupnike izvjestio o dijalogu s premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Dodao je kako sporazum koji će potpisati Beograd i Priština neće obuhvatiti samo pitanje zajednice srpskih općina i bezuvjetno rasformiranje srpskih paralelnih struktura, \"već i ostala osetljiva pitanja kao što su nestali, energetika, telekomunikacija\". Ocjenio je da je sljedeća rudna zakazana za 2. travanj \"odlučujuća za postizanje sporazuma\" te da u Bruxelles odlazi kako bi \"okončao jedno poglavlje i otvorio novu etapu suradnje i mira u regiji\".

>>Devet kriterija za prihvaćanje sporazuma s Prištinom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije