Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Nije točno da desno krilo HDZ-a kuje plan za opoziv predsjednika Milanovića'

Zagreb: Plenković o nastavku mjera za očuvanje radnih mjesta
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
20.10.2020.
u 13:26

– Nismo mi neka lutka koju stavimo u neko prijevozno sredstvo pa – vozi! Sigurno je da ću odluku donijeti ja ako treba negdje ići službenim helikopterom – kaže premijer.

Premijer Andrej Plenković zajedno s ministrom Josipom Aladrovićem predstavio je nove mjere za očuvanje radnih mjesta, a tom prilikom osvrnuo se i na sukob s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

– Spekulacije o nekakvom desnom krilu HDZ-a koje kuje plan da bi promijenilo Ustav i pokrenulo opoziv predsjednika nisu točne, da to odmah sasiječem u korijenu – kazao je premijer.

Upitan je treba li predsjednik Milanović objaviti javno kada troši resurse ministarstava, odnosno kako putuje i što je bilo na sastanku. 

Zagreb: Plenković o nastavku mjera za očuvanje radnih mjesta
1/6

– Aludira se na sastanak s DORH-om. On je u svojem međimurskom izdanju o tome govorio. Možda netko već ima tu informaciju, ja ću je sada reći svima: Bio je sastanak u 9.30 u subotu ujutro, bio je ministar unutarnjih poslova, šef SOA-e, glavni ravnatelj policije i županijski odvjetnik Ilić. Glasnogovornik i predstavnici policije od dana kad je bio pokušaj teškog ubojstva dobivali su brojna pitanja mogu li snimku dati u javnost. Mi tu odluku ne možemo donijeti, a da se ne konzultiramo s onima koji vode postupak. Ja sam htio vidjeti hoće li se objavljivanjem snimke snimka dovesti u pitanje kao dokaz u postupku. Policija je zaokružila taj dio istraživanja, s pravnog aspekta moglo se pristupiti odluci da se snimka prikaže medijima – rekao je. 

Poručio je kako je u četiri godine, koliko je predsjednik Vlade, letio helikopterom tek tri puta. 

– Nije o tome odlučivala moja sigurnost. O tome odlučujemo ja, suradnici i svi koji brinu o tome kako s jedne lokacije doći na drugu. Pa nismo mi neka lutka koju stavimo u neko prijevozno sredstvo pa – vozi! Sigurno je da ću odluku donijeti ja. Nemam nikakav problem da vam to kažem – rekao je Plenković. 

Komentara 15

ŠN
šnicl
13:43 20.10.2020.

Ma ja taj sukob Plenkovica i Milanovica vise ni ne pratim ni smatram ozbiljnim. Milanovic bi se sukobio sa bilo kime, jednostavno je takav svadljivac.

ĐM
Đuro.Mikšić
13:44 20.10.2020.

Zoki ima problema sa autoritetom, tj sa nekim mocnijim od sebe. Svjestan je da nema ovlasti kao Plenki pa ga to jede iznutra.

KN
Kneginja
13:46 20.10.2020.

Pa nije valjda da nam se predsjednik prepao opoziva. Toliko je nabitan da se HDZovci uopce ne osvrcu na njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije