Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrdio stečajni upravitelj

Nije pristigla niti jedna ponuda za kupnju 54,77 posto udjela u Uljaniku

Pula: Brodogradilište Uljanik
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
11.04.2023.
u 18:07

Skupština vjerovnika odlučila je u siječnju da će se budući vlasnik brodogradilišta potražiti putem međunarodnog natječaja, kako bi se uključili i drugi zainteresirani ulagači. Javni poziv za prikupljanje ponuda objavljen je 25. siječnja.

Do isteka roka za predaju obvezujućih ponuda za kupnju 54,77 posto udjela u Uljanik Brodogradnji 1856, odnosno do utorka u 15 sati nije pristigla niti jedna ponuda te će se prodaja pokušati realizirati u drugom krugu, potvrdio je novinarima stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta Loris Rak. Početna cijena za taj udjel iznosila je 27,64 milijuna eura.

Premda se u posljednje vrijeme u medijima nagađalo da su proteklih mjesec dana dva potencijalna strateška partnera izvršila dubinsko snimanje, pa se shodno tomu očekivalo da će istaknuti svoje ponude za kupnju, do toga ipak nije došlo. Kako se doznaje, u nastavku procedure sljedeći korak je sazivanje Skupštine vjerovnika Uljanik Brodogradilišta u stečaju, na kojoj će vjerovnici odlučiti o daljnjim koracima u procesu prodaje 54,77 posto udjela u Uljanik Brodogradnji 1856.

Podsjećamo, prvotno je bio postavljen rok za predaju obvezujućih ponuda do 13. ožujka, pa je produžen do 29. ožujka te je konačan datum postavljen 11. travnja. Prvo produljenje je napravljeno da bi zainteresirani kupci mogu izvršiti dubinsko snimanje, jer je utvrđeno da je taj postupak složeniji i zahtijeva više vremena, dok je drugi put produžen da bi ulagači mogli pripremiti ponude za kupnju. 

Inače, u Skupštini vjerovnika Uljanik Brodogradilišta u stečaju država ima prevladavajuću ulogu. Još u ljeto prošle godine odlučeno je da će se 54,77 posto udjela u Uljaniku prodavati kroz javni poziv, za početnu cijenu ne manju od 208,3 milijuna kuna. 

Potom je u rujnu stečajni upravitelj Loris Rak govorio da ima interesa kod potencijalnih domaćih i inozemnih ulagača. Bilo je sve pripremljeno da se krene u raspis natječaja, a onda je sve stalo zbog ponude češke grupe CE Industries, koja je nudila obvezujuću ponudu od 155 milijuna kuna i još najmanje 75 milijuna kuna dodatnog kapitala da bi se pokrilo nastale gubitke i stabilizirao poslovanje Uljanika 1856.

No, Skupština vjerovnika odlučila je u siječnju da će se budući vlasnik tog brodogradilišta potražiti putem međunarodnog natječaja, kako bi se uključili i drugi zainteresirani ulagači. Javni poziv za prikupljanje ponuda objavljen je 25. siječnja.

VIDEO Velike gužve na zagrebačkoj obilaznici: Na A3 u smjeru Bregane kolona duga oko 9 km

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije