Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKI PREDSJEDNIK

Nije istina da se u Njemačkoj stranci ne žele integrirati

Wullff Hürriyet
Fotomontaža MAK
19.10.2010.
u 21:29

Njemački predsjednik Christian Wulff uoči posjeta Turskoj u nebranu grožđu nakon izjave kancelarke Angele Merkel da je multikulturalnost mrtva

Njemački predsjednik Christian Wulff izjavio je u intervjuu za dnevni list Hürriyet da su “pogrešne tvrdnje po kojima se cijela skupina ne želi integrirati”. Time se Wulff, član CDU-a, neizravno ogradio od izjave kancelarke po kojoj je “multikulturalni pristup u Njemačkoj potpuno propao”.

Angela Merkel se na skupu mladeži u Potsdamu osvrnula na izjavu predsjednika CSU-a Horsta Seehofera, koji je nedavno izložio sedam točaka plana za afirmaciju “njemačke vodeće kulture” jer je “multikulturalnost mrtva”.

Vladajuću koaliciju u Berlinu otada svako malo potresati neko novo u nizu mjesta razdora, a Wulffov posjet Turskoj naprasno je poslije kancelarkina istupa postao vrlo osjetljiv. DPA izvještava o nesmanjenim kritikama Seehoferova istupa - posebno iz liberalnog FDP-a, a jedva nešto manje i iz CDU-a.

Njemački Ured za migracije navodi da je s tečajevima njemačkog jezika problema imalo samo između 10 i 20 posto obveznika.

Wulff je u Ankari izjavio i to da država strancima mora osigurati mehanizme integracije, ali i da se i “pripadnici posebno religioznih krugova moraju pokoriti zakonima”. On se inače suglasio s izjavom Angele Merkel da je “islam dio Njemačke”.

Komentara 136

OB
-obrisani-
23:07 20.10.2010.

homo, fino...

OB
-obrisani-
22:54 20.10.2010.

Što ti misliš tko glumi Barola u nicku homosapiens?

SH
shadenfraude
18:58 20.10.2010.

nadajmo se da ce jednoga dana da dodje vreme kada vi zene vise necete biti potrebne za opstanak vrste. biti ce to i zadnji dan vaseg postojanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije