Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGULJ JADRANA

Nije bilo kuće u kojoj nije bilo slučaja koronavirusa, sad su pri vrhu procijepljenosti: 'Dobro smo se opekli'

Drastično porastao broj zaraženih koronavirusom u Salima na Dugom otoku
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
13.08.2021.
u 11:18

Na odaziv mještana utjecala je i dostupnost cjepiva, zahvaljujući mobilnom timu zadarskog Zavoda za javno zdravstvo.

Mjesto Sali na Dugom otoku, u dva navrata od prvog zabilježenog slučaja COVID-19 u Hrvatskoj do danas, vidjelo je što znači kad se zaraza otme kontroli. Prema posljednjim podacima koje je objavio HZJZ, s 64,1 posto cijepljenih sada su u vrhu po procijepljenosti.

Da se u Salima osjeća sigurno potvrdio je za HRT turist Jacopo koji trenutno uživa u mjestu Sali, a turistkinja Frederica je potvrdila da su i oni cijepljeni. Znati da su u zemlji u kojoj je veliki broj cijepljenih važno je, dodaje.

Dosadašnji pokazatelji govore o tome da je sezona u tom mjestu rekorda,a dobra epidemiološka situacija daje nadu kako bi se sezona mogla još i više produžiti. 

Jedan od poznatijih Saljana Anđelko Raljević Čiko nije dvojio treba li primiti cjepivo. On, naime, boluje od kroničnog bronhitisa i prvi se cijepio na preporuku doktorice. Učinit će to i treći put, kaže.

Gotovo da nema kuće u Salima kojoj nisu imali oboljelih, što je utjecalo na visok postotak procijepljenosti.

- Bilo je grubo i tu smo se dobro opekli. Strah se uvukao među ljude. A moramo živjeti, moramo raditi i čuvati našu zajednicu. I stariju populaciju i djecu, poručuje Marijana Orlić, sestra u sanitetskom prijevozu.

Na odaziv mještana utjecala je i dostupnost cjepiva, zahvaljujući mobilnom timu zadarskog Zavoda za javno zdravstvo. 

VIDEO: Odlični trendovi turističkog prometa: U kolovozu ostvareno 93% rezultata iz 2019.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
11:35 13.08.2021.

Nekako dojam je, da taj virus ipak nije toliko strašan, koliko su manipulatori planirali. Da li je virus u međuvremenu oslabio, ili manipulatorima stvari jednostavno ne idu po planu, teško je reći. Jer danas smo daleko od toga da se mrtvaci odvoze kamionima, a Talijani upravo pune hrvatsku obalu svojim masovnim dolascima. Međutim nemojte ni slučajno pomisliti da će manipulatori odustati, zato su nam dali nove varijante, Delta, Gama i ostale,

TO
Tomisl
13:49 13.08.2021.

Umire se sa koronom a ne od korone.

NN
novo nenormalni
17:37 13.08.2021.

na koliko dijelova su se dotični procijepili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije