Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije na rekonstrukciju

Dalić: To je odraz zbivanja u SDP-u; Lesar: Vijest za jedan dan. A sada samo o nogometu

Martina Dalić (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
11.06.2014.
u 17:28

Smjenu ministara komentirala je i Martina Dalić, bivša HDZ-ova ministrica financija

Nakon što je premijer Zoran Milanović najavio da iz Vlade odlaze ministri Željko Jovanović i Rajko Ostojić umjesto kojih će na čelo ministarstva obrazovanja zasjesti Vedran Mornar, a ministarstva zdravlja Siniša Varga, počele su pristizati i prve reakcije iz gospodarskog sektora.

- Nijedan ministar ne može dobro raditi ukoliko se ne smanji porezno i parafiskalno opterećenje na gospodarstvo. Realni sektor više ne može podnijeti taj teret i mora doći do uravnoteženja javne potrošnje i performansi gospodarstva jer u ovom trenutku javnu potrošnju financiraju naši vjerovnici - komentirao je rekonstrukciju Vlade Branko Roglić, vlasnik Orbico Grupe.

"Što jest, jest. Odabrao je idealan trenutak"

- Po mom sudu to je vise odraz zbivanja na i oko Glavnog odbora SDP-a nego stvarnog i promišljenog razumijevanja nužnosti da se poboljša rad Vlade. Smatram stoga da ova rekonstrukcija nije niti dovoljno opsežna niti dovoljno hrabra da bi stvorila kritičnu masu ljudi u Vladi za odlučan zaokret u ukupnoj politici Vlade - komentirala je Martina Dalić, bivša HDZ-ova ministrica financija.

Bivši predsjednik Hrvatskih laburista, saborski zastupnik Dragutin Lesar, na Facebooku je pohvalio premijera da je za rekonstrukciju odabrao idealan trenutak. - Što jest, jest. Odabrao je idealan trenutak.Vijest za jedan dan. A sada samo o nogometu - napisao je u svojem kratkom statusu Lesar.

>>Jovanovićev nasljednik – Tko je novi ministar Vedran Mornar?

>>Rajko Ostojić i Željko Jovanović odlaze iz Vlade. Novi ministri su Siniša Varga i Vedran Mornar

Komentara 11

MS
mislav_st
16:48 11.06.2014.

Ovo je najbolja vlada u povijesti,najbolja vlada je do sada izgubila 5 ministara...strasno! Dosta je vise ove nesposobnosti!

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
17:18 11.06.2014.

Već vidim blijeda lica na Iblerovom trgu nakon gubitka predsjedničkih i parlamentarnih izbora... bijes u očima Josipovića, škrgut zubi partijaca...

Avatar tajar
tajar
16:25 11.06.2014.

Još nedavno smo čuli Pusićku kako izjavljuje, da je dosadašnja Vlada najbolja u povijesti, što će tek reći nakon ovog "makeovera"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije