Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRAKOPLOVNA NESREĆA

Nevjerojatno: Dok su se jedni žrtvovali, drugi su mislili na vlastitu prtljagu

Twitter
06.05.2019.
u 12:29

Društvene mreže prepune su fotografija na kojima preživjeli putnici zrakoplovne nesreće u Moskvi vuku kovčege i nose putne torbe

Nesreća koja se dogodila u moskovskoj zračnoj luci kada se let SU-1492 sa 73 putnika i petero članova posade zapalio po prisilnom slijetanju odnijela je 41 život.

Društvenim mrežama proširile su se fotografije putnika koji su sa sobom nosili ručnu prtljagu, a neki su gurali i kovčege te nosili putne torbe.

Podsjetimo, u evakuaciji koja je trajala nešto manje od jedne minute spasilo se 37 putnika. Među poginulima je i stjuard Maksim Mojsejev koji je pokušao otvoriti stražnja vrata kako bi brzo evakuirao putnike iz repa koji se zapalio. U tome nije uspio te je ostao u zrakoplovu dok svi putnici nisu bili evakuirani, a na kraju je poginuo u požaru.

I umjesto da su po instrukcijama posade što prije napustili zapaljeni zrakoplov, neki putnici mislili su na svoju prtljagu.

– Zabrinjavajuće je što na fotografijama možete vidjeti putnike koji nose prtljagu, a neki od putnika u avionu su snimali video – rekao je avijatičar Geoffrey Thomas. 

– Ovo je, nažalost, situacija u kojoj su nesmotreni putnici uzimali torbe umjesto da su brzo izišli iz aviona. To je prouzročilo pogiblju brojnih putnika kojima su otežali brz prolaz. Generalno postoji problem u ovoj industriji što putnici ne slušaju instrukcije posade. Trebali su što brže izići iz zrakoplova – zaključio je Thomas.

Ključne riječi

Komentara 6

SC
Santo_CavernicoIo
14:56 06.05.2019.

sada treba sve ove koji su snimljeni s prtljagom drakonski kazinti (mislim stvarno drakonski, tipa 50.000 eura), tako da nikada više nikome ne padne na pamet da postupa kontra naređenju kapetana i zaglavljuje prolaz svojim koferima, samo zato što je on blizu izlaza.

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
12:39 06.05.2019.

A možda i tuđe torbe ??

GR
gragakarlovac
12:48 06.05.2019.

Rusi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije