Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zrakoplovna nesreća

Heroj moskovske tragedije: Stjuard poginuo u požaru pokušavajući spasiti putnike

Zrakoplovna nesreća u Rusiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
06.05.2019.
u 09:50

Maksim Mojsejev pokušao je otvoriti stražnja vrata kako bi brzo evakuirao putnike iz repa koji se zapalio, ali nije uspio. Ostao je u zrakoplovu dok svi nisu evakuirani te je na kraju poginuo u požaru

Stjuard zrakoplova Suhoj Superjet 100, u čijoj je sinoćnjoj nesreći poginula 41 osoba, izgubio je život pokušavajući otvoriti stražnja vrata zrakoplova kako bi spasio putnike, rekao je izvor iz zrakoplovnih krugova za rusku agenciju TASS

Podsjetimo, nesreća se dogodila u moskovskoj zračnoj luci kada se let SU-1492 sa 73 putnika i petero članova posade zapalio po prisilnom slijetanju nedugo nakon polijetanja. Uz 41 poginulu osobu, hospitalizirano je još devetero stradalih. Troje je zadobilo teške ozljede, a ostali su nešto lakše ozlijeđeni. Među žrtvama bio je i stjuard Maksim Mojsejev.

Pogledajte video zrakoplova u plamenu:

– Putnici su evakuirani s pomoću tobogana za spašavanje kroz prednja vrata. Stjuard Maksim Mojsejev sjedio je s putnicima u repu zrakoplova. Pokušao je otvoriti stražnja vrata kako bi brzo evakuirao putnike iz repa koji se zapalio. Nije uspio i počeo je pomagati ljudima da napuste zrakoplov – rekao je neimenovani izvor, koji je također naglasio kako je Mojsejev ostao u zrakoplovu dok svi nisu evakuirani te je na kraju poginuo u požaru.

Zrakoplovna nesreća u Rusiji
1/8

Pronađene su obje crne kutije zrakoplova čije stanje tek treba utvrditi. 

Zrakoplov Suhoj Superjet 100 prvi put je letio u rujnu 2017 godine. U svom radnom vijeku imao je samo jednu ozbiljnu tehničku poteškoću – u siječnju 2018. prilikom slijetanja došlo je do problema s dijelovima krila, no zrakoplov je tada uspješno sletio. 

Ključne riječi

Komentara 12

SN
snovakor
10:17 06.05.2019.

na snimci je vidljivo da vatrogasci uopće nisu bili spremni za sve ovo ... nema ih nigdje dok je avion već bio na svojoj zadnjoj poziciji neko vrijeme ... umjesto da ih se alarmira prije sletanja aviona !

AN
angeomihael
11:35 06.05.2019.

Dati život za druge.Stara iskusna duša.Stjuard odradio život za 5.

Avatar lopovskiadzovac
lopovskiadzovac
10:23 06.05.2019.

rusi i tehnologija znaju samo votku napravit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije