Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priopćenje mol-a

Nervozni Mađari Hrvatskoj prijete međunarodnim sankcijama

'Zsolt Hernadi.........predsjednik uprave grupe MOL 22.02.2009.'
Arhiva VL
21.11.2012.
u 20:52

Niz napomena koje se odnose na Ininu upravljačku strukturu te na upravljačke procedure i postupke unutar MOL-a, a u vezi s Inom, jednostavno nisu točne, poručuju iz MOL-a.

Mađarska kompanija danas se oglasila i najoštrijim priopćenjem dosad, koje prenosimo u cijelosti.

“Nakon jučerašnje objave presude Županijskoga suda u Zagrebu, MOL je objavio službenu izjavu u kojoj je naglašeno da je ovo prvostupanjska presuda te da kompanija i dalje kategorički odbija optužbe protiv MOL-a koje su iznesene u suđenju protiv bivšeg premijera Republike Hrvatske.

MOL ne želi komentirati dosadašnje i buduće optužbe protiv bivšeg premijera Republike Hrvatske koje se ne odnose na kompaniju. Međutim, kada je riječ o optužbama koje se odnose na MOL, proučili smo napomene i komentare poštovanog Suda u objašnjenju presude. U vezi s tim, zabrinjavaju nas neke izjave te određene netočne tvrdnje u argumentaciji prvostupanjske presude te se nadamo da će one naknadno biti korigirane. Prije svega, ističemo da sudu nije dostavljen ni jedan relevantan dokaz koji bi podržao optužbe koje se odnose na MOL.

Nadalje, niz napomena koje se odnose na Ininu upravljačku strukturu te na upravljačke procedure i postupke unutar MOL-a, a u vezi s Inom, jednostavno nisu točne.

Osim toga, ispitat ćemo jesu li procedure poduzete u vezi s tvrdnjama protiv MOL-a u skladu s ustaljenim europskim pravnim procedurama. Kao najveći strani investitor u Hrvatskoj zadržavamo pravo da, ako to bude potrebno, poduzmemo odgovarajuće međunarodne korake. MOL će uskoro pružiti detalje o svojim razlozima za zabrinutost. Također, kompanija će revidirati svoj službeni stav nakon što obrana bivšeg premijera Republike Hrvatske odluči o žalbi te nakon što se donese pravomoćna presuda. Dotad još jednom ponavljamo da su naše namjere tijekom svih godina (prije i za vladavine bivšeg premijera Republike Hrvatske) pri stjecanju udjela u Ini uvijek bile i nastavljaju biti pozitivne. Kao najveći strani ulagač u Hrvatskoj želimo dati svoj doprinos još uspješnijoj i profitabilnijoj Ini”, pišu iz MOL-a.

>>\'MOL će valjda shvatiti da ćemo inzistirati na promjeni ugovora\'

Ključne riječi

Komentara 33

AM
amato
10:57 22.11.2012.

@KRKA u pravu si. Sve je posljedica stava da su Hrvati zaslužili bolji život s manje rada. Sjećam se početkom devedesetih kako se govorilo što će nam fićeki i stojadini zašto Hrvat ne bi vozio volvo ili saab. No, nene može se sve svaliti na naše vlade. Vlade su slijedile Tuđmana koji je imao puno veće ovlasti od Mesića i Josipovića. Tuđman je, da tako kažem uvaljivao svoje vlade. Premijeri i ministri financija su morali biti čarobnjaci koji bi se snalazli kako su znali da ispune njegove megalomanske želje - da svi imaju mirovine i da svi imaju dobar standard, bolji nego što su imali u onoj prijašnjoj državi. To se sada najčešće zaboravlja. Ova vlada pokazuje realnost, što većini izgleda sada ne paše i zato bi ih rado maknuli, što ja, naravno ne podržavam. Mislim da nam trebaju ljudi koji se ne boje istine, ma kako ona ružna bila. Takve smo trebali imati još prije dvadeset godina.

ZE
zeljkonl1
21:23 21.11.2012.

Mislim da je Nikolic odgovoran za ovo saopstenje MOL-a.Nedavno je bio u poseti Madjarskoj i podigao odnose na visi nivo.Hrvatima savetujem da idu u boj za INU.Siguran sam da ce je dobiti nazad.Jer i Madjari su pod strahom hrvatske sposobnosti dokazati ono sto je krivo da je u stvari pravo....Voleo bi da Madjari ne postave pitanje INE u EU-u.Valjda se nece toga setiti....Valjda ce zaboraviti na novac koji su vam dali za INU kad vam je bio najpotrebniji...Hoce,hoce,zaboravice, glupi su Madjari....Vasa gramzivost nema granica....Ne zaboravite odstetu traziti...hehehe...

ER
Erhard
16:36 22.11.2012.

@zvona 1002 O kojim ti to mogucim potezima pricas? U cjelo okruzenju je ekonomska kriza. Kapitala nema i da neznam sto da vlada napravi kapital nam nece doci u svjeze investicije koje kreiraju radna mjesta. Doci ce samo da kupii ono sto vec postoji i sto moze dobiti jeftinije nego negdije drugdije. To je cinjenica. Jedini nacin da dodemo do brzog kapitala je by QE (quantitative easing) ili drugim rjecima stampanjem novca za namjensko investiranje u proizvodnju, a ne u potrosnju. To kratkorocno ima svoju cjenu, ali srednorocne bi trebalo dati rezultate. Otezavajuca okolnost je sto Hrvatska ima vrlo tanki poduzetnicki sloj i tu bi vlada trebala pomoci u promoviranju poduzetnistva, Ako vec kritiziras daj svoje rjesenje. Cekamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije