Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNICEF:

Neprestano rusko bombardiranje otežava humanitarnu pomoć, djeca su u teškoj situaciji

Refugees fleeing Russian invasion of Ukraine in Przemysl
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS
1/8
20.03.2022.
u 09:58

umanitarni koridori u načelu se mogu dogovoriti, ali stvarnost na terenu je nešto potpuno drugačije" istaknuo je.

Radnik dječje agencije Ujedinjenih naroda Unicef ​​rekao je za BBC da stanovnicima opkoljenog jugoistočnog grada Mariupolja očajnički treba humanitarna pomoć, ali da stalno bombardiranje Rusije čini rad humanitarnih organizacija gotovo nemogućim.

U razgovoru iz zapadnog grada Lavova, Joe English je za BBC kazao da "nema riječi koje bi mogle opisati "ozbiljnost situacije u gradu, ali da su mnogi humanitarni radnici stavljeni na "vatrenu liniju" kada pokušaju pomoći.

A child looks on between placards reading "I want to live" during a protest to highlight the large number of children killed in ongoing Russia's invasion of Ukraine, in front of the Ukrainian Embassy in Ankara, Turkey, March 19, 2022. REUTERS/Cagla Gurdogan Photo: CAGLA GURDOGAN/REUTERS
Foto: CAGLA GURDOGAN/REUTERS

"Humanitarni koridori u načelu se mogu dogovoriti, ali stvarnost na terenu je nešto potpuno drugačije" istaknuo je.

Naglasio je važnost dopuštanja humanitarnim skupinama da rade učinkovito, napominjući da se to ne odnosi samo na izvlačenje ljudi ih tih područja, već i dopremanje zaliha jer neće svi moći otići.

A woman with children sits in a coach before their evacuation abroad, amid Russia's invasion of Ukraine, in Odessa, Ukraine March 18, 2022. REUTERS/Igor Tkachenko Photo: Stringer/REUTERS
Foto: Stringer/REUTERS, ilustracija

English je također govorio o kriznoj situaciji u kojoj se djeca nalaze, a koja je izbila diljem zemlje.

"Jučer sam se susreo s djetetom po imenu Danilo koji je dobio leukemiju T-stanica", rekao je. "Ovo je dijete kojemu je potrebna poseban medicinski tretman koji ne može dobiti ovjde"

"Ali svaki dan se susrećemo s takvim pričama. Dan prije toga bio je to Andrij (15), koji se ozlijedio kada je stao na minu, a mama mu je poginula. Dan prije toga bila je to 10-tjedna beba po imenu Anna čija je majka rodila i donijela najtežu odluku za svakog roditelja, a to je da je ostavi u rodilištu u Kijevu jer Anna ima srčanu manu i trebat će intenzivnu liječničku podršku, a ona joj to ne može omogućiti."

>> RAZVOJ DOGAĐAJA U UKRAJINI PRATITE OVDJE

>> Pogledajte: Skulptura Marianne u Parizu nosi ukrajinske boje: "Zaustavite rat"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije