Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rođeni bjegunac

Nepopravljivi kriminalac utekao 
u šikaru čim su se pojavili policajci

policijska potjera (1)
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
1/4
11.11.2010.
u 15:12

Interventni policajci s dugim cijevima nekoliko sati su pretraživali područje Podgorača, no Stevu Amića nisu našli

Malo je nedostajalo policiji da uhiti okorjelog kriminalca Stevu Amića (41) iz Staroga Petrova Sela za kojim je raspisana tjeralica zbog više teških kaznenih djela: krađa, otmice, silovanja, razbojništva, napada, pokušaja ubojstva...

Osječka policija danas je, naime, dobila dojavu da se Amić nalazi u jednoj kući u Podgoraču kraj Našica gdje je jedno vrijeme stanovao sa svojom obitelji. Vidjevši policijsko vozilo u blizini kuće, Amić je preko polja pobjegao u šikaru i od tada mu se ponovno gubi svaki trag. Interventni policajci s dugim cijevima nekoliko su sati pretraživali područje Podgorača, no nisu ga uspjeli naći.

- Zadnje kazneno djelo počinio je 3. studenoga na području Slatine gdje je napao policijske službenike koji su ga pokušali zaustaviti zbog krađe - doznajemo od glasnogovornika PU osječko-baranjske Marija Ćalete. Amić je, naime, s još dvojicom "kolega" toga dana krao bakrene žice između Čačinaca i Mikleušu. Policija je dobila dojavu o krađi, no trojka se već udaljila s mjesta događaja. Uočili su ih u automobilu koji je s poljskog puta kretao prema glavnoj cesti, a kada je policajac pokušao zaustaviti vozilo u kojem su bili Amić i još dvojica muškaraca, nisu stali nego su automobilom udarili policajca i pobjegli dalje. Policijska se potjera zatim nastavila do Donjeg Bazja gdje su kriminalci zbog jurnjave sletjeli u odvodni kanal.

Trojka je zatim počela bježati preko polja, a jedan je od njih, 37-godišnjak iz Podgorača, uhićen. On je policiji rekao da je u automobilu bio i Stevo Amić.  

Amić je inače policiji poznat i jer je bio član tzv. peteročlane razbojničke skupine, a sumnjičilo ga se da je 2006. na zagrebačkom području pucao na policijsku ophodnju kad je bio u bijegu iz zatvora. Javnosti je poznat i zbog slučaja iz 2008. godine kada je na automobil u kojem su se nalazili Stevo, njegova supruga i malodobni sin pucao njegov sumještanin Goran Udurović.

Komentara 11

OB
-obrisani-
16:10 11.11.2010.

E sad će netko nadrapati od naše policije,tko popije dvije pive ili tko zapjeva u parku.Na nekom se mora iskalit ova gamad od policije.A dok kriminalci i veliki lopovi i dalje rade svoj posao...

DA
DarzaJ
19:51 11.11.2010.

Nevjerojatno! Toliko napravio nedjela a policija ni mrdnuti.

ZA
zaboravi
07:21 12.11.2010.

Kakavo je pravosudze da su ga osudzivali na zatvor ne bi cinio toliko dijela vec bi lezao u zatvoru.Policija predaje tuzilastvu i sudu kriminalce,a sud ih oslobadza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije