Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAMPA!

Neočekivane posljedice krize: Njemačka pivnica nudi pivu u zamjenu za suncokretovo ulje

Foto: Pixabay
1/2
18.07.2022.
u 13:42

Pivnica Giesinger je pozvala na zamjenu na Facebooku početkom mjeseca jer se htjela dobro pripremiti s 500 litara “zamjenskog ulja” do kraja godine, no nakon nešto više od tjedan dana skupilo se već 1.000 litara, kazao je glasnogovornik Doriatha.

Kriza često dovede do kreativnosti. Upravo je to na svom primjeru pokazala i pivnica Giesinger u Münchenu koja je pronašla novi način da smanji nestašicu jestivog ulja i to na posve originalni način.

Oni su, naime, dopustili kupcima da pivo plaćaju suncokretovim uljem. Kuhinja pivnice tjedno treba oko 300 litara ulja za pečenje, kuhanje ili prženje, a zalihe su bile pri kraju kad su došli do ideje.

“Gosti su vrlo dobro prihvatili razmjenu. Svidjela im se ideja da donesu svoje ulje, na kraju krajeva, to nije loš posao", rekao je Thomas Doriath, glasnogovornik pivnice Giesinger, piše Fenix-magazin.

Pola litre pive u pivnici stoji 4,20 eura, a ulje za kuhanje ponekad je dostupno u trgovinama za pola cijene. Pivnica je "super zahvalna" svojim gostima, rekao je Doriath.

Pivnica Giesinger je pozvala na zamjenu na Facebooku početkom mjeseca jer se htjela dobro pripremiti s 500 litara “zamjenskog ulja” do kraja godine, no nakon nešto više od tjedan dana skupilo se već 1.000 litara, kazao je glasnogovornik Doriatha.

"Tako je jedan gost donio 80 litara ulja jer mu je za svadbu trebalo 80 litara piva", kaže.

Jer ponuda vrijedi koliko god litara ulja, toliko ćete dobiti i piva pa makar i 22.000 litre. Zašto upravo ta brojka? Jer je toliku količinu ulja pivnici nudila još neimenovana tvrtka, što su ovi prihvatili.

Neobična akcija je trajala do nedjelje (17.07.), a jedini uvjet za razmjenu je bio da ulju uskoro ne ističe rok uporabe. Iz pivnice su priopćili da su prikupili 23.000 litara ulja.

VIDEO: New York postao epicentar majmunskih boginja, navala na cjepivo zbog nedostatka doza

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije