Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plusevi ili minusi

Neobični znakovi pored ulaznih vrata pojavili se u Splitu: 'Više je puta bilo takvih priča'

Jutarnja panorama grada Splita
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
22.11.2023.
u 21:15

Policija upozorava da takve slučajeve ne treba ignorirati te se savjetuje da se oni prijave

Plusevi ili minusi iscrtani pokraj ulaznih vrata stanova povremeno se pojavljuju diljem Hrvatske, a sada su ih primijetili stanari splitskog naselja Trstenik. Stanari su upozorili susjede na muškarca koji na zidu kraj ulaznih vrata obilježava je li pronašao nekoga u stanu. 

"Ja stanujem na zadnjem katu, zadnja tri kata toga nema", rekao je jedan muškarac za Dnevnik Nove TV. "Čuo sam, ali nisam baš nešto zabrinut. Imam psa doma, tako da odmah reagira čim je nešto", dodao je drugi.

Situacija se, naime, nije dogodila prvi put. Znakovi su se pojavljivali u već nekoliko navrata. "Više je puta bilo takvih priča još od kad sam ja bila malo dijete", istaknula je jedna stanarka. Policija upozorava da takve slučajeve ne treba ignorirati te se savjetuje da se oni prijave. 

VEZANI ČLANCI:

U rujnu ove godine, isti su znakovi izazvali nemir u jednom zagrebačkom naselju. U jednoj je zgradi, primjerice, pisala obavijest: "Dragi sustanari, kvartom kruže provalnici koji ostavljaju znakove plus ili minus kad jeste ili niste kod kuće. Pripazite!"

Marija Goatti iz zagrebačke policije tada je za Novu TV rekla: "Građani po takvoj sumnji da im je netko markirao stan na ovaj ili onaj način apsolutno trebaju prioritetno o tome obavijestiti policiju. Mi imamo alate i pratimo takve događaje, a to će nam pokazati pravi smjer da čim prije otkrijemo, odnosno uhitimo počinitelja takvih kaznenih djela".

"Palite i gasite svjetla ili neka vam susjed uzima poštu iz sandučića, dakle na bilo koji način stvorite privid da je netko u stanu", savjetovala je Goatti.

VIDEO Muškarac u Puli šutirao svijeće za Vukovar

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
03:06 23.11.2023.

Za ljubavnicu napišem + , a za zakonitu ženu - .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije