Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIRENJE VIRUSA

Čičin-Šain o blagom rastu oboljelih: 'Nema razloga za zabrinutost zbog korone'

Zagreb: Konferencija za medije u povodu Europskog tjedna cijepljenja
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/2
03.09.2023.
u 22:31

U utorak u Hrvatsku stiže najnovije Pfizerovo cjepivo prilagođeno novim varijantama koronavirusa odobreno je za odrasle i djecu stariju od 6 mjeseci.

U Hrvatskoj se bilježi blagi porast novooboljelih od koronavirusa. Opasnost od COVID-a je manja nego li je bila prije dvije godine, ali COVID se  i dalje širi. 'U ovom trenutku nema razloga za zabrinutost, ali je prošlo dosta vremena od posljednjeg vala i od booster doza cjepiva pa je  i opća imunost pala.Oprez i praćenje situacije su i dalje važni', rekao je virusni imunolog prof. dr. sc. Luka Čičin-Šain.

Njemački liječnički zbor smatra da bi maske u zdravstvenom sustavu bile dobra odluka. Čičin-Šain navodi da maske pomažu da se virus slabije širi, ali Čičin-Šain takve odluke smatra preuranjenim. Trenutno su u bolnici u Dubrovniku zabranjene posjete, raste broj ambulantnih pregleda, jedna je osoba je u jedinici intenzivnog liječenja. U splitskom KBC-u bolja je situacija, dok je u KBC-u Rijeka osam hospitaliziranih, piše HRT.

 "U pravilu pacijenti iznad 80 godina i uglavnom necijepljeni, zabranjen je posjet na zavodu za gastroenterologiju. Taj virus neće nestati", navodi  prof. dr. sc. Ivica Pavić, dr.med. iz Klinike za infektivne bolesti KBC Rijeka. "Stanje što se tiče COVID-a-19  nije zabrinjavajuće, imamo dnevno oko 30-tak novooboljelih to je negdje oko 10 do 13% među testiranim osobama. Bolest je prisutna u populaciji,  naučili smo živjeti s njom i  nema razloga za nikakvu zabrinutost", navela je  dr. sc. Dijana Mayer, dr. med., epidemiologinja HZJZ. U utorak u Hrvatsku stiže najnovije Pfizerovo cjepivo prilagođeno novim varijantama koronavirusa odobreno je za odrasle i djecu stariju od 6 mjeseci.            

VIDEO: Primalja Blaženka: 'Ovaj posao je poklon s neba, a najbitnije je da svaka žena ode zadovoljna kući'

 

Ključne riječi

Komentara 10

ML
mlado
23:12 03.09.2023.

Evo starog korona strašitelja. Maske su se pokazale učinkovite kod zagađenja okoliša. Nisu mu to još javili. Al' on je stručLJak.

CO
coryme
23:34 03.09.2023.

Spremaju se ponovo napasti svijet, vrebaju sa svih strana, bas se osjeti neka mracna sila sto ti puse za vratom i radi ti o glavi.

ZP
Zabranjen pristup
23:41 03.09.2023.

Ooo ajmo opet ,potrosila se lova od lobija kako oni nazivaju ono sto gradjani poznaju pod imenom mito

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije