Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raste broj zaraženih

Jesu li maske zaista prošlost? U Njemačkoj neki predlažu ponovno uvođenje

Na Velesajmu i danas gužve za cijepljenje
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
01.09.2023.
u 14:24

Svi smo mislili da su zaštitne maske koje smo nosili za vrijeme pandemije prošlost, no je li zaista tako?

Član njemačke stranke Zelenih Janosch Dahmen ponovo predlaže nošenje zaštitnih maski, javljaju tamošnji mediji, a prenosi Fenix magazin. “Broj zaraženih koronavirusom ponovno raste i nošenje maski ponovo ima smisla, posebno u hladnijim mjesecima”, rekao je Dahmen. Njega je podržao i predsjednik Njemačkog liječničkog zbora koji je također rekao kako nošenje maski ima smisla, kao i cijepljenje. “Kako biste se zaštitili od akutnih respiratornih bolesti, možda bi imalo smisla nositi zaštitnu masku u ustanovama za njegu, klinikama i drugim dijelovima zdravstvenog sustava ove jeseni”, objašnjava Dahmen medijima.

Naime, on smatra kako bi njemački zdravstveni sustav u nadolazećoj jesensko-zimskoj sezoni ponovno mogao biti preopterećen. Zabrinut je jer je porastao broj slučajeva gripe i koronavirusa. Starije osobe trebale bi se ponovno cijepiti ili se docijepiti, savjetuju zdravstveni djelatnici. 

VEZANI ČLANCI 

Institut Robert Koch bilježi porast broja oboljelih od koronavirusa, no njemački mediji ističu kako je broj oboljelih jako nizak, te kako nema mjesta zabrinutosti.

VIDEO Veliki udarac balkanskom kartelu – zaplijenjeno 2,7 tona kokaina i uhićeno šest osoba

Komentara 15

KL
Klipan
15:25 01.09.2023.

Nemate sanse vise sa tim covid terorom, iako vec par dana pokusavate ponovno! Tko mi se priblisi sa tom krpom prema liicu, ugusit cu ga s njom!

KL
Klipan
15:30 01.09.2023.

Jeste primjetili da je u posljednjih tjedan dana vec deseti covid clanak? Oni nas stvarno misle ponovno terorizirat!!

VO
volimnju
20:54 01.09.2023.

zelene stranke su zlo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije