Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko sve prima sportske mirovine?

Neki sportaši primaju i više od tisuću eura doživotne naknade iako žive u drugoj državi

10.12.2023.
u 22:42

Od kraja 2013. do kraja ove godine iz državnog proračuna za trajne je naknade sportašima izdvojeno 180 milijuna kuna i dodatno 88 milijuna za vrhunska sportska postignuća te pet milijuna za osvajače državne nagrade "Franjo Bučar"

Ključne riječi

Komentara 32

22
224
08:08 11.12.2023.

BoljiSvijet....trkeljaš u svojim komentarima o "braniteljskim mirovinama"koji su to branitelji koji imaju mirovinu? Braniteljske mirovine imaju, invalidi domovinskog rata i profesionalni vojnici. - Invalidi domovinskog rata su dalidjelive svoga tijela za slobodu svih nas i po tebi bi valjda trebali prositi, -Profesionalni vojnici su potpisali "ugovor o radu" (ma kakav on bio), sa državom za vrijeme rata i onda je netko donio odluku da više nisu potrebni pa ih je umirovio....Ja sam dragovoljac i veteran DR i nemam nikakvu mirovinu kao ni velika većina mojih suboraca. Od svih benificija (kakve još uvijek koriste partizanski unuci) ja imam samo reumu i sjećanja na te dane ponosa...A što se utega tiče , ma ti i takvi paraziti ste uteg ovom narodu....

LE
Levanto
05:02 11.12.2023.

U državi nepravde najmanju mirovinu imaju oni koji su radili po 35, 40 godin. A na njihove jasle su se zalipili kulturnjaci, pivači, svi sportaši, lažni invalidii i tkzv zaslužni političari,pa razni lupeži. Svi uzimaju a ritki su zaslužili.

GO
Gof33
02:10 11.12.2023.

Lijepo je da zaslužni sportaši dobiju naknade od dražve ali molm tek nakon 60 godine, prije ne, jedino u slučaju, ne daj Bože, bolesti ili neke nesreće. Dok god su radno sposobni, a kao sportaši jesu, trebaju imati isti staus kao i ostali građani. I čistači u ćistoći su isto tako društveno korisni i zaslužni, jer da nema njih kako bi nam izgledalo okruženje u kojem živimo A sport je dobar i kao hobi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije