Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Sabo:

Nedostaje i projekata i investicija koje bi dale nade u opstanak stanovništva u Vukovaru

Željko Sabo
Davor Javorović/PIXSELL
06.02.2019.
u 13:50

Istaknuo je i kako se SDP zalaže kako minimalna plaća ne bi smjela biti ispod 4.000 kuna, a da bi pri tome Vlada RH morala rasteretiti poduzetnike i omogućiti im porezne olakšice kako bi mogle preživjeti

Nedostatak projekata i nedostatak mašte, rada, izrade i prijedloga prema Vladi RH i ministarstvima su jedan od naših najvećih problema. Radi svega toga nedostaje i projekata i investicija koje bi dale nade u opstanak stanovništva u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji - rekao je predsjednik SDP Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara Željko Sabo na današnjoj konferenciji za novinare.

Svoje riječi pojasnio je podsjećajući na prvu sjednicu aktualne Vlade RH izvan Zagreba, koja je održana 17. studenoga 2016. godine u Vukovaru.

- Tada su pobrojani projekti bivše Vlade, na čelu sa Zoranom Milanovićem, i mene kao bivšeg gradonačelnika i Vukovaru dodijeljeno 60 milijuna kuna. Tada su gradonačelnik Ivan Penava i župan Božo Galić rekli kako je to vjetar u leđa Vukovaru i županiji. Međutim, poslije su uslijedile sjednice Vlade u Sisku kojemu je za 47 projekata dodijeljena milijarda kuna. Knin je na sjednici Vlade u tom gradu dobio 180 milijuna kuna, Osijek 2,3 milijarde, Split 2 milijarde, Hvar i otoci 7,2 milijardi kuna i na kraju Dubrovnik 4,5 milijardi kuna - rekao je Sabo.

Istaknuo je i kako se SDP zalaže kako minimalna plaća ne bi smjela biti ispod 4.000 kuna, a da bi pri tome Vlada RH morala rasteretiti poduzetnike i omogućiti im porezne olakšice kako bi mogle preživjeti.    

- U Vukovaru posluje tvrtka koja se bavi gumarskom proizvodnjom. Radnik u njoj za 24 radna dana, 8 noćnih smjena i 3 subote ili nedjelje zaradi 2.800 kuna. Je li to plaća radi koje će netko ostati raditi i živjeti u Vukovaru ili Vukovarsko-srijemskoj županiji? Iz Hrvatske je prema nekim procjenama iselilo 16 posto radno sposobnog stanovništva. Ta brojka je u Vukovaru još poraznija. Radi niskih plaća ne odlaze samo mladi nego i oni koji imaju 5-6 godina do mirovine. Odlaze jer znaju da će za tih 5-6 godina rada u njemačkoj imati veću mirovinu nego za 30-ak godina rada u Hrvatskoj - zaključio je Sabo.

Pogledajte video: Usporedba Hrvatske i Slovenije

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
13:56 06.02.2019.

Nedostatak projekata i nedostatak mašte, rada, izrade i prijedloga je problem koji muci vecinu kontentalne Hrvatske, a ne samo Vukovar.

IL
ilija26
18:20 06.02.2019.

Lopino

SD
sdpesticid
21:36 06.02.2019.

ovaj sdp ne može niže. u biti, na razini je remetinca ili koje već kazneno popravne ustanove..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije