Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Nedaleko od Švedske ruski se borbeni zrakoplov za malo zabio u putnički avion

MiG
Foto: Oleg Volkov
15.12.2014.
u 08:30

Ruski je zrakoplov isključio transpondere čime ga civilni radari više nisu mogli pratiti, te ga kontrola leta nije uočila.

Ruski borbeni zrakoplov za malo se sudario sa putničkim avionom u međunarodnom zračnom prostoru nedaleko od Švedske.

Incident se dogodio kada je ruski zrakoplov isključio transpondere čime ga civilni radari više nisu mogli pratiti, te ga kontrola leta nije uočila. Istim područjem u tome trenutku prolazio je civilni zrakoplov kompanioje SAS na letu od Copenhagena do Poznana u Poljskoj.

Švedske vlasti tvrde kako je dvije letjelice dijelilo nekoliko desetaka metara te da je tragedija jedva izbjegnuta dok Moskva pak tvrdi kako je let borbenog zrakoplova izveden u skladu s međunarodnim pravom, bez kršenja bilo kakvih pravila

I kompanija SAS podnijela je prijavu o incidentu

Ključne riječi

Komentara 12

TH
thekurcula
09:20 15.12.2014.

Odakle ste skinuli tu vest!? Naime, svetske agencije prenose da švedske vlasti tvrde da je došlo do incidenta ali ne navode kolika je udaljenost bila između aviona dok Rudi govore da ni o kakvoj opasnosti i inicdentui ne može biti govora, takođe ne navodeći udaljenost između aviona, a sama aviokompanija SAS takođe negira da je reč o incidentu. Oni ukazuju da nije tačno propisana udaljenost koja mora biti među avionima da se ne bi govorilo o opasnosti sudara ali da je u ovom slučaju udaljenost bila najmanje 900 metara, što za SAS nije nikakav incident! Eto, to prenose svetske agencije. A šta ste vi od toga napravili?

IV
ivanjoksimovic
10:07 15.12.2014.

Vest stara 3 dana a juce i demantovana.

Avatar zagondzija
zagondzija
12:15 15.12.2014.

Pismen novinar,nema sta....:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije