Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar mrsić

'Nećemo podleći ucjenama, htjeli smo razgovarati sa sindikatima'

mirando mrsić
Tomislav Miletić/PIXSELL
04.05.2012.
u 09:26

Ministar Mrsić potvrdio je da je je policija u slučaju Jadrankamena postupila po sudskom nalogu

Nakon što predsjednici SSSH, NHS-a, MHS-a i URSH Mladen Novosel, Krešimir Sever, Vilim Ribić i Damir Jakuš nisu došli na sjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća jer se ministar Ranko Ostojić nije odazvao njihovu pozivu da dođe na sjednicu GSV-a, ministar Mirando Mrsić rekao je da opredjeljenje ove Vlade ostaje za socijalni dijalog.

– Inzistirat ćemo na socijalnom partnerstvu i razgovarati sa svima koji su zainteresirani za donošenje zakona – zaključio je ministar i poručio da socijalni dijalog traje bez obzira traje li sastanak Vijeća ili ne.

– Vlada je opredijeljena za dijalog, ali ucjenama nećemo podleći, bili smo spremni za razgovor, bili su osigurani predstavnici policije i ministarstva, a predstavnici sindikata inzistirali su na ministrovu dolasku – rekao je Mrsić.

Potvrdio je još jednom da je u policija u slučaju Jadrankamena postupila po sudskom nalogu te naglasio da su na dnevni red sjednice bili uvršteni svi zahtjevi sindikalaca od cijena energenata, jučerašnjeg slučaja oko Jadrankamena pa do programa rada vijeća.

– Ako je sudac uveo stečajnog upravitelja, onda mu se treba omogućiti i da radi – poručio je Ivan Ergović iz HUP-a, osvrnuvši se tako na slučaj Jadrankamena.

Sindikalne središnjice ranije su izvijestile kako očekuju da se sjednica sazove u terminu koji će i ministru Ostojiću odgovarati.

– Uvjereni smo da dijelite naše mišljenje kako je nemoguće danas sjesti za isti stol, bez mogućnosti dobivanja odgovora od najodgovornije osobe, kao da se jučer u Hrvatskoj nije dogodilo ništa značajno! – naglašavaju.

Komentara 24

ST
stefj
09:52 04.05.2012.

Ma glupost, nema to veze s Jadrankamenom. Sindikalistima odgovara trenutni status... A ovaj, kao i svi, ama baš apsolutno svi potezi sindikata najviše će štete nanijeti realnom sektoru i radnicima zaposlenim u njemu. Državnu i javnu službu boli ona stvar...

AL
alapača
09:55 04.05.2012.

kad bi sindikat i sindikalna prava imali status u državi i društvu bar toliki koliki su sindikani čelnici osigurali sami sebi, intervencija u Pučištu ne bi bila moguća. za Pučište je krivo i sindikalno čelništvo- ne samo loši zakoni, loše pravosuđe i smotana policija.

OB
-obrisani-
09:51 04.05.2012.

Jadrankamen.....je privatna tvrtka koja je svojim neradom i mitingašenjem napravila ogromne dugove prema drugima......i to tako više nemože ići . neka plate svoje dugove....kao i svi mi ostali......pa nemožemo MI te neradnike i bitange plaćati i hraniti......kaj je njima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije