Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HZZO UPOZORAVA:

'Ne nasjedajte prevarantima, HZZO ne nudi dopunsko zdravstveno osiguranje putem telefona'

Prema najavi Vlade dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a poskupljuje sa 70 na 89 kuna
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
20.04.2023.
u 14:28

HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a

Upozoravamo građane da se ovih dana ponavljaju pokušaji prijevare od osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) nudeći telefonskim putem određene usluge i proizvode, priopćili su iz HZZO-a. 

"Primjerice, jedan gospodin upozorio je da ga je nepoznata osoba kontaktirala na mobitel, predstavila se kao predstavnica HZZO dopunskog osiguranja i raspitivala se o njegovu osiguranju i o tome koliko je članova obitelji osigurano u HZZO-u. Gospodin je posumnjao u istinitost poziva i nije dao tražene podatke te nas obavijestio o incidentu",  opisali su događaj.

HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a, nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana. U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zlouporabljuju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica.

"Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i dopunsko zdravstveno osiguranje u službenim ispostavama i područnim uredima, a ne na kućnim adresama niti telefonskim pozivima. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom ni preporukom bilo kakvih proizvoda. Pozivamo građane koji se nađu u spomenutoj situaciji da ne daju svoje osobne podatke nepoznatim osobama putem telefona i da svaki pokušaj prijevare prijave policiji", poručuju iz HZZO-a. 

VIDEO Praunuka i djed podijelili prekrasan trenutak, naučila je hodati uz njegovu hodalicu

Komentara 1

SK
skupiduša
14:53 20.04.2023.

Što im je to u tim godinama trebalo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije