Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabrana za bajagu

Ne može u Karlovcu, ali je pjevao u Širokom Brijegu

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/15
12.08.2018.
u 16:25

Branitelji su protiv zbog “četničkih pjesama”

I jučer je na stranici “Dani piva Karlovac” pisalo da 3. rujna nastupaju Bajaga i Instruktori, ali ovaj put neće nastupiti u Karlovcu. Umjesto njih trebalo je nastupiti Hladno pivo, ali oni su na svojoj Facebook stranici objavili kako ne žele biti ničija zamjena, s poveznicom na Bajaginu pjesmu s albuma “Muzika na struju” – “Ovo je Balkan”.

Iako nije bilo službenog zahtjeva, koncert je ipak otkazan nakon što su organizatoru dane smjernice “da vidi što bi bilo najbolje i u kojem smjeru je najbolje složiti programski koncept Dana piva”, kako je za KAportal obrazložila karlovačka dogradonačelnica Andreja Navijalić dodavši da je “postojala inicijativa branitelja i na nama je da poslušamo, ne samo branitelje koji su zaslužni i za obranu Karlovca i naše države, važno nam je mišljenje šire javnosti”.

VIDEO Bajagin koncert u Pulskoj areni

A na to što je Bajaga 2011. dvaput nastupio odgovorila je da su različite godine, različiti koncepti, različiti politički okviri.

Problem – javni prostor

Protiv Bajagina nastupa negodovali su iz Koordinacije svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata u Karlovačkoj županiji jer drže kako nije u redu da u Karlovcu nastupa pjevač koji je 1993. u Kninu “pjevao četničke pjesme”. Predsjednik Koordinacije Petar Banić za Jutarnji list je rekao da su, za razliku od 2011., Bajagini nastupi ovaj put trebali biti na javnom prostoru.

Turneja s Jelenom Rozgom

Inače, te 2011. Bajaga je s Jelenom Rozgom imao turneju po hrvatskim gradovima te je pred 6500 ljudi pjevao i u Širokom Brijegu, a tamo je svirao i na West Herzegowina Festu prije dva tjedna. Uskoro nastupa na Špancirfestu u Varaždinu pa u pulskoj Areni, gdje je već nastupao, a gdje ne može nastupati Marko Perković Thompson.

Foto: Marijana Marinović

Čini se da je to ove godine bio okidač jer je srbijanska politika komentirala njegovu “Bojnu Čavoglave” u Glini, a onda je i Milorad Pupovac ustvrdio kako se to ne može tolerirati, dok je naš europarlamentarac Ivan Jakovčić, optuživši Thompsona za ustaštvo, poručio: “Nisi pjevao u Areni, bogami ni nećeš pjevati”. A Bajaga može, vrve komentari po portalima i društvenim mrežama, pripisujući Bajagi četničke stihove.

Dokaze nitko ne nudi! Bajaga je u intervjuima iz 2009. za Nacional rekao kako je u Banjoj Luci i Kninu pjevao svoje pjesme za djecu bez roditelja, a za Jutarnji list da se ničeg ne srami iz tih vremena te da Miloševićevu režimu nije davao podršku, već je, štoviše, sudjelovao na antimitinzima.

1/24

 

Ključne riječi

Komentara 254

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
17:18 12.08.2018.

Jaka vam je logika u VL.....pa i Thompson nemoze u Puli a pjevao je u Zagrebu mnogo puta.... sto u stvari zelite reci?

DU
Deleted user
17:14 12.08.2018.

Ha ha ha. Moram se opet vratiti jer nikako da se prestanem smijati. Došao čovjek u ono vrijeme u knin u to četničko leglo i centar pobune i pjevao dječici dječje pjesmice. Divni ste. Hvala na dobrom humoru. A ha ha ha.

DU
Deleted user
16:53 12.08.2018.

Vidi ti vraga "naših" novinara. Pjevao četnicima pa valja. A ovaj naš pjevao braniteljima vlastite zemlje pa ne valja. Divni neki ljudi. Borci za ljudska prava. Prave demokrate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije