Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otrovan na letu

Navaljni: Iza zločina protiv mene stoji Putin

Russian opposition politician Alexei Navalny poses for a picture in Berlin
Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
01.10.2020.
u 09:34

Zapad je tražio objašnjenje od Kremlja, koji je zanijekao bilo kakvu umiješanost u incident i rekao da tek mora vidjeti dokaz o zločinu.

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni rekao je njemačkom časopisu da iza njegova navodnog trovanja stoji ruski predsjednik Vladimir Putin i naglasio da se nije bojao. 

Navaljni je u kolovozu prebačen iz Rusije u Berlin nakon što mu je pozlilo na lokalnom letu. Podvrgnut je liječenju u bolnici Charite zbog onoga što je Njemačka nazvala trovanjem potencijalno smrtonosnim nervnim otrovom prije nego što je pušten u rujnu.

"Tvrdim da je Putin iza zločina i nemam drugih verzija toga što se dogodilo", izjavio je Navaljni Der Spiegelu, prema isječku intervjua koji će biti objavljen kasnije u četvrtak. 

Russian opposition politician Alexei Navalny poses for a picture in Berlin
1/5

Zapad je tražio objašnjenje od Kremlja, koji je zanijekao bilo kakvu umiješanost u incident i rekao da tek mora vidjeti dokaz o zločinu.

"Ne osjećate nikakvu bol, no znate da umirete", opisao je Navaljni trenutak kad je osjetio da nervni otrov počinje djelovati. 

Najavio je da će se vratiti u Rusiju, dodavši: "Moj zadatak je da ostanem neustrašiv. Ne bojim se!"

Politički aktivist koji je pomogao da se Navaljni preveze u Njemački rekao je 24. rujna da će ruskom opozicijskom čelniku biti potrebno barem mjesec dana da povrati snagu, dodavši da je jasno da se planira vratiti u Rusiju i nastaviti političku aktivnost.

Komentara 12

SI
sisavac
13:27 01.10.2020.

u rusiji je na 3.5 godina osuđen čovjek koji je ubio 2 mačke... i to kako oni kažu, kolonije, što znači da mu ne gine sjever sibira. kod nas radi svatko što hoće, kazna mu je jedino max 30 dana pritvora. ajd vi veliki poznavatelji i kritičari rusije, odite malo na ruske portale, medije, pa da na svoje oči vidite kolku slobodu izražavanja imaju ljudi u rusiji. protiv trenutne ruske politike ima jako puno komentara, i nitko se oko toga ne uzbuđuje, niti reagira. jedino se reagira kad se nekog ulovi s rukama u pekmezu, a to je u svakoj zemlji svakodnevna pojava, al rusija to rješava kaznama. radi toga mnogi blogeri i političari, ne samo oporbeni, završavaju u zatvoru. sad mi recite kolko kandidata za predsjednika ima u americi, a kolko npr. u hrvatskoj, sloveniji, mađarskoj, pa i rusiji, ukrajini... ruse se desetljećima optužuje bez dokaza, proglašava krivima bez ikakvog postupka gdje bi se predočili dokazi, stvara strašna medijska slika. al recimo taj divni zapad nikad nije istražio podrijetlo novca ruskih milijardera koji su se sklonili npr. u london, a koje je rusija i još ih traži zbog porezne utaje. znate, kaznenog djela koje je u svim zapadnim zemljama jedan od najvećih zločina. da se razumijemo, ne trebamo za nikog navijati, u ni jednom slučaju, al ajmo pogledati što nam je od dokaza dostupno. dal je dokaz trovanja snimka ekipe kako u vrećice tovari flašice koje su, čudo jedno, kasnije na sebi imale tragove otrova? tko je ovlašten prikupljati dokaze?

MP
miroslav.petkovic.7564
12:02 01.10.2020.

Evo naseg Cepige tamo je blazenstvo na Americkin ulican strava .Tamo se nezna ko kog mlati.Tamo zivot ne vrjedi nista vise.Upucaju te leda kad se okrenes.Ovo je obicna laz on nebi zivio deset sekundi da je stim otrovom otrovan.Taj otrovv je jaci od Cionida,25 tisuca puta.Dali moze netko zamislit.ANovalni do bolnice u Omsku prilikom odlaska do aerodroma cekanje na aerodromu let do bolnice izgubio je cetri sata

MA
Matrix5
22:53 20.01.2021.

Navaljni igra igricu sa zapadom,sumljivo je to kaj se vrnul u Rusiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije