Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi članovi

Navala na Udrugu Franak: Hoće li se vraćati stanovi oduzeti ovrhom?

franak,suđenje (1)
Borna Filić/PIXSELL
05.07.2013.
u 20:16

Ljude zanima hoće li imati pravo na odštetu ako su kredite u švicarcima već otplatili, što je s kreditima koji su otkazani, što s budućim ovrhama koje ih čekaju zbog neplaćanja “nesretnih” kredita.

Otkako je sudac Radovan Dobronić izrekao povijesnu presudu u slučaju Franak, telefoni u istoimenoj udruzi ne prestaju zvoniti.

Ljude zanima hoće li imati pravo na odštetu ako su kredite u švicarcima već otplatili, što j"s kreditima koji su otkazani, što s budućim ovrhama koje ih čekaju zbog neplaćanja “nesretnih” kredita.

Javljaju se i oni koji su se zbog neplaćanja spornih kredita već morali iseliti iz svojih domova. A jedno od češćih pitanja je i kako se učlaniti u udrugu Franak koja trenutačno broji 12 tisuća članova.

"Samo u petak nazvalo me sigurno stotinjak ljudi i pitalo za učlanjenje. Od 12 do 17 sati svaku minutu primao sam nekakav poziv. Isto je i s ostalim koordinatorima, a gdje su još poruke putem Facebooka, e-maila..." kaže Damir Šlogar, član Upravnog odbora udruge Franak.

No sav taj posao, dodaje, ne pada im teško. I do sada su svi angažirani u udruzi odradili više desetaka tisuća sati bez zarađene lipe. Uskoro se šire pa će uz središnji ured u Zagrebu i regionalni u Zadru, uz Split, Čakovec, Bjelovar i Koprivnicu, ispostave dobiti i Rijeka, Vukovar, Šibenik i Pula.

Lako je moguće da udruga i nakon što presuda postane pravomoćna nastavi s radom. Kandidata s kojima bi se borili ne manjka.

>>Pobjeda Potrošača nad bankama i u stranim medijima

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije