Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikat:

'Nastojanja Milana Živkovća i naša su nastojanja'

milan živković žile
Žarko Bašić/PIXSELL
11.12.2012.
u 10:11

U svakom se prijedlogu reforme koji vodi očuvanju javnog dobra i njegovoj dugoročnoj zaštiti redovito usprotive privatni interes i partitokratska bahatost, smatra Akademska solidarnost

– Ne čudi nas lakoća s kojom je na temelju poluobavijesti i medijskih fabrikacija smijenjen Milan Živković, savjetnik za medije u Ministarstvu kulture RH koji je demokratski odozdo, sa suradnicima, uključivši otpočetka zainteresiranu javnost i struku, započeo rad na novoj medijskoj politici – komentirao je sindikat visokog obrazovanja i znanosti Akademska solidarnost smjenu savjetnika za medije u Ministarstvu kulture Milana Živkovića.

Dodaju da ih takav postupak ne čudi jer je, s jedne strane, razvidno čiji bi poslovni interesi bili ugroženi reformom medijske politike, kao što je, s druge strane, jasno kakva se vrsta poslušnosti očekuje od kompetentnih ljudi kojima su političke elite iskazale svoje povjerenje.

– Okidač je u ovom slučaju bila ideja o reformi postojeće televizijske pretplate koja je tendenciozno u trenutku prometnuta u "novi porezni namet". Potvrdilo se, kao i toliko puta dosad, da se svakom prijedlogu reforme koji vodi očuvanju javnog dobra i njegovoj dugoročnoj zaštiti redovito usprotive privatni interes i partitokratska bahatost. To samo znači da borba za javna i zajednička dobra ima smisla. Milan Živković nije slučajno član našeg sindikata. Njegova su nastojanja i naša nastojanja – priopćili su iz Akademske solidarnosti.

>> 'Živković je smijenjen jer je smetao umreženim koruptivnim interesima'

Komentara 2

TI
tirkizna
10:30 11.12.2012.

Treba se pitati koji je k. . . ovoj vladi, a ne samo V, Pusić. Trebalo bi otfikariti cijelu vladu kao "onog malog", Inače ćemo gledati ove nezrele dječje vrtićke blesavoće kao igre bez granica.

PG
pgklada
18:04 11.12.2012.

eh, sindikat brani nekoga tko je otisao na politicku duznost... i to onoga koji je smijenjen zbog spektakularno blesave ideje o naplati televizijske pretplate po glavi stanovnika.... pa taj sindikat je jos gori nego ta ideja, cini mi se :-))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije