Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odabrana zaštitarska tvrtka, a uskoro ide Info centar

Nastavljaju se pripreme za budući Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada u Dvoru

02.04.2021.
u 11:43

Prostor budućeg info centra od jedne poslovne banke simbolično je preuzeo direktor Fonda za financiranje razgradnje NEK Hrvoje Prpić

Fond za financiranje razgradnje Nuklearne elektrane Krško  1. travnja je preuzeo na korištenje poslovni prostor u Dvoru, u kojem će u dogledno vrijeme biti uspostavljen informativni centar.

Kako ističu u Fondu, „obzirom da je  za projekt uspostave Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada od iznimne važnosti komunikacija i uključivanje javnosti u aktivnosti, ali i cjelokupni projekt i njegovu tematiku, otvoreni centar će biti ključna adresa u neposrednoj blizini na kojoj će lokalnom stanovništvu, ali i svima zainteresiranima na raspolaganju biti sve točne, pravovremene i provjerene informacije.“

Prostor budućeg info centra od jedne poslovne banke simbolično je preuzeo direktor Fonda za financiranje razgradnje NEK Hrvoje Prpić.

“Uspostava info centra još je jedna aktivnost  kojom Fond nastoji javnosti omogućiti pristup  svim potrebnim informacijama, ali ujedno i podići svijest o ovom projektu te općenito o tematici zbrinjavanja radioaktivnog otpada.” – rekao je Prpić.

Inače, proteklog je tjedna, po provedenom postupku javne nabave, odabrana i zaštitarska  služba koja će iduće tri godine brinuti o bivšem vojnom skladištu Čerkezovac kod Dvora, koji je planirana lokacija Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada. Prihvaćena je ponuda AKD zaštite, teška 6,837 milijuna kuna s PDV-om.  

Pitali smo građane: Znate li kako se pravilno maske bacaju u smeće nakon upotrebe?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije