Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakov izbor

Premoćna pobjeda: Otkrivamo koju ste destinaciju izabrali najboljom u Hrvatskoj

Pogled na Rovinj iz zraka
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/8
22.03.2024.
u 11:55

Diljem svijeta poznato istarsko odredište, za koje mnogi smatraju da spada u kremu domaćeg turizma, titulu najatraktivnije turističke destinacije odnijelo je premoćno.

Što je najljepše i najvrednije na našoj obali? Gdje je od Savudrije i Umaga do Prevlake i Cavtata najbolje otići na odmor? Na ova su pitanja, u sklopu ankete povodom 25 godina weba Večernjeg lista, odgovorile stotine Večernjakovih čitatelja. Izbora ima raznih, šampiona turizma tradicionalno bira i Turistička patrola Večernjeg lista, nerijetko i svjetski mediji naša vela i mala mista uvrštavaju u svoje izbore, ali sada znamo i što misle naši čitatelji. Prema njihovoj ocjeni, destinacija koja na najbolji način objedinjuje sve što turista želi doživjeti i dobiti na svom odmoru je - Rovinj!

Diljem svijeta poznato istarsko odredište, za koje mnogi smatraju da spada u kremu domaćeg turizma, titulu najatraktivnije turističke destinacije odnijelo je premoćno. Slijedi ga na drugoj poziciji sjevernodalmatinski dragulj Zadar. I jug, dakako, ima svoje adute, a za Večernjakove čitatelje treću je poziciju zaslužila bajkovita Korčula. Četvrtu poziciju osvojio je Šibenik, koja za samo nekoliko glasova za sobom ostavlja peti Dubrovnik. Iza Dubrovnika se, prema sudu naših čitatelja, na šestoj poziciji svrstao Mali Lošinj, a potom su se na ljestvici top-deset jadranskog turizma svrstali Mljet, Rab, Opatija i Split.

VEZANI ČLANCI

Dakako, ne sumnjamo da će se hrvatski građani ovoga ljeta dobro provesti ne samo u deset navedenih odredišta, nego duž obale. Naših građana na moru, inače, bude svake godine otprilike 2,5 milijuna, a društvo će im tradicionalno praviti oko 18 milijuna stranaca. Prema posljednjem istraživanju Instituta za turizam Tomas, svaki gost u prosjeku potroši 140 eura, pa se polako treba pripremati za taj izdatak. Ljetovanje svakako više nije jeftino, ali treba reći i da su turisti, koji su boravili u Hrvatskoj od lipnja 2022. do lipnja 2023., bili izrazito zadovoljni. Čak 92 posto za svoj ukupni boravak dalo ocjene šest i sedam na skali od jedan, što je "jako loše", do sedmice, koja u ovom slučaju znači "odlično". Uz ukupni boravak, još su 23 elementa ocijenjena najboljom ocjenom, a dobar provod, naročito čitateljima koji su se odazvali anketi, želimo na moru i ove godine. 

Pogled na Rovinj iz zraka
1/9
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije