Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljoprivredna kriza

Našem seljaku draže je pod 'svojom hruškom gladen biti' nego prosvjedovati

Soljani: Uzgajivač svinja Pero Ljubičić u praznom svinjcu
Davor Javorovic/PIXSELL
07.02.2024.
u 15:30

U Europi seljaci blokiraju ceste i gradove, a Europski parlament zasipaju i kamenjem i jajima. Kod nas, povijest je pokazala, prosvjedi služe samo za interese pojedinaca

Ključne riječi

Komentara 5

ED
edgar2
14:48 07.02.2024.

Glavni razlog prosvjeda poljoprivrednika u Njemačkoj bilo je postupno ukidanje subvencija za gorivo za poljoprivredu...njemački poljoprivrednici trenutno plaćaju dizel po 1,5 € za litru sa subvencijom (koja se postupno ukida)dok je u Hrvatskoj cijena dizela za poljoprivredu 0,85 € po litri...

Avatar MarkoHR
MarkoHR
14:30 08.02.2024.

Nikada u predugačkoj povijesti Europe i njezine poljoprivrede, države kao i EU nisu isplačivala toliko ogromna sredstva za poticaje poljoprivrednim proizvođačima. Radi se o desetinama i stotinama milijardi eura svake godine! Mala gospodarstva su propala i isčezla, stvoren je soj bogataša i tajkuna koji je direktno ovisan o državnim poticajima. Proizvodnja više uopće nije bitna, samo prijavljene površine i poticaji za ništa.

Avatar Štrumpfeta
Štrumpfeta
12:38 08.02.2024.

Hrvati nemaju energiju ni za prosvjede. To vam je od prekomjerne debljine i ovisnosti o cigaretama i pivu. Za prosvjede treba biti u formi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije