Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imao je veliku sreću

Našao se oči u oči s velikom zvijeri i prošao samo s ogrebotinama

crni medvjed
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
06.07.2016.
u 11:26

Muškarac je, kao i obično, šetao svoga psa kada je ugledao mladunče medvjeda

Rick Nelson iz Ontarija, koji je dugo godina bio boksač, šetao je svoga psa kada je u grmlju uočio maloga crnoga medvjedića. Ovaj 61-godišnjak izjavio je da je imao sreće što je prošao samo s ogrebotinama nakon što se našao oči u oči s medvjedicom koja je imala oko 145 kilograma a koju je, kako tvrdi, svladao šakama i vještinama koje je stekao tijekom svog boksačkog iskustva.

Dok je šetao psa, mali medvjedić izvirio je iz grmlja na samo tri koraka od njega. – Bio je tako blizu da sam ga mogao dotaknuti – ispričao je Rick.

U tom trenutku njegov pas je zalajao na mladunče i Rick je znao da je to trenutak za uzbunu jer će majka medvjedica istog trenutka doći da obrani svoje mladunče. – Znao sam odmah da sam u nevolji, to je bio poziv za mamu – ispričao je muškarac.

Gledali su se oči u oči

Vrlo brzo je čuo buku u grmlju i znao je da medvjedica dolazi. Dolazila je u punoj brzini. Kada je stigla, podigla se na stražnje noge. Nelson je pogledao oko sebe, ali nije mogao pronaći ništa čime bi se obranio od bijesne majke. No kako je puno vremena proveo u ringu, svoju boksačku tehniku doveo je do savršenstva. 

Medvjedica je zamahnula prema njemu, a Nelson je odgovorio desnim udarcem, udarivši medvjeda po zubima, no osjetio je kako su mu prsti popucali. Medvjedica je uzvratila i ogrebala ga po licu i prsima. Kaže da se potom pripremio na drugi zamah na medvjeda. Ovaj put ju je udario točno onako kako se nadao. – Pogodio sam je ravno u njušku – rekao je. – Vjerujte mi, u naletu adrenalina, možete pogoditi, čak i 61-godišnjak sa sijedom kosom – ispričao je Rick svoju avanturu.

Bojao se, ali je medvjedica odustala

Mladunče je, kaže, potom opet zacvililo i lagano odšetalo. Bio je to trenutak istine za Ricka. Hoće li medvjedica slijediti svoje mladunče ili će ponovno napasti muškarca. – Da vam kažem istinu, to je bio jedini put da sam se bojao... Ovaj medvjed ima 145 kilograma, a kada je ustao bio je je jači od mene – ispričao je muškarac, piše Guardian.

Medvjedica je pogledala muškarca i to je bio trenutak odluke. – Okrenula se oko sebe i udaljila se kao da se ništa nije dogodilo. Nastavila je slijediti mladunče. Stvarno sam imao sreće – rekao je Rick.

Dan nakon napada hrabri muškarac rekao je da ljudi baš nemaju razloga da se boje crnog medvjeda. – Crni medvjedi doista nisu opasne životinje, osim ako je u pitanju mladunče – rekao je on i dodao da mu je ipak drago što je medvjed otišao.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
12:42 06.07.2016.

I onda je svizac smotao čokoladu :-)

GR
grodar
12:06 06.07.2016.

Bajka za malu dijecu

Avatar Ironman0105
Ironman0105
04:42 09.07.2016.

Osim ponovo katastrofalnog prijevoda teksta iz Guardian-a, dvije su cinjenice bitne: tzv novinar zaboravio je spomenuti da je doticni bio boksac perolake kategorije, sto i the avengers i star wars zajedno u usporedbi s ovim cini misaonim dramama. Druga je cinjenica da je The Guardian neusporedivo najvece zutilo na svijetu. Zutiji je cak i od vecernjaka, vjerovali ili ne....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije