Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nalet u samoboru

Sudac: Kamo ste vi gledali? To ne zna ni dragi Bog

Štefanija Lindić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
08.02.2019.
u 19:28

Na početku suđenja kleknula pred majku poginulog dječaka i molila je za oprost, a u jednom trenutku pokušala ju je i primiti za ruku

Zbog smrti šestogodišnjeg dječaka koji je prije nešto više od godinu dana završio pod kotačima njezina automobila u centru Samobora, umirovljenica Štefanija Lindić (74) u petak je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđena na četiri godine bezuvjetnog zatvora, a morat će platiti i 19 tisuća kuna sudskih troškova. Osim toga, izrečena joj je i zabrana upravljanja svim motornim vozilima u sljedećih pet godina.

Tko vozi snosi posljedice

Podsjetimo, Štefaniju Lindić optužnicom se teretilo da je 18. studenoga 2017. oko 18 sati na Trgu kralja Tomislava u Samoboru iz nehaja skrivila prometnu nesreću, i to tako da je Smart Fortwo Coupeom naletjela na šestogodišnjaka i njegova tri godine starijeg brata koji su u pratnji majke prelazili kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Stariji dječak je u nesreći lakše ozlijeđen, a mlađi je od stravičnih ozljeda lubanje preminuo jedan sat kasnije u bolnici.

Štefanija Lindić
1/5

– Tijekom sudskog postupka utvrđeno je da ste skrivili nezgodu u kojoj je život izgubilo dijete na pragu života, a prava je sreća da isto nije snašlo i drugog dječaka te njihovu majku. O svemu je odlučivao praktički jedan korak. Kamo ste vi gledali? Što ste radili? To ne zna ni sam dragi Bog. Ko muha bez glave kupili ste tu djecu – govorio je sudac obrazlažući presudu.

Kao olakotnu okolnost Štefaniji Lindić sud je cijenio njezinu raniju neosuđivanost, ali ne i njezinu životnu dob jer, kako je pojasnio sudac, ako je u toj dobi bila spremna sjesti za volan, onda mora biti spremna i snositi posljedice.

Prometnim vještačenjem dokazano je kako je 74-godišnjakinja vozila 37,5 kilometara na sat, dok je na navedenom mjestu ograničenje pedeset, ali je isto tako utvrđeno i kako nije niti probala zakočiti, jer da jest, uspjela bi se zaustaviti na vrijeme.

Poginuo u skoku padobranom

Inače, umirovljenica je samo izricanje presude dočekala smireno, bez prevelikih reakcija, što je bilo u totalnoj kontradiktornosti s njezinim ponašanjem u ostatku sudskog procesa. Tako je na početku suđenja kleknula pred majku poginulog dječaka i molila je za oprost, a u jednom trenutku pokušala ju je primiti i za ruku, nakon čega je majka u suzama napustila sudnicu. I na drugim sudskim ročištima Štefanija Lindić nije uspijevala suspregnuti suze, a u sudnici je kazala kako joj je navedeni događaj uništio život, da je depresivna te da redovito odlazi psihijatru.

– Znam kako je roditeljima tog dječaka jer sve sam to i ja prošla sa svojim sinom koji je poginuo s 22 godine u skoku s padobranom – rekla je na jednom od ročišta.

Komentara 80

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
13:41 08.02.2019.

Kako je lako strpati nju u zatvor dok oni koji su skrivili smrti zbog bahatosti, alkohola i objesti i dalje voze i boli ih briga za zakone. Ajde novinari, istražite, koliko presude čekaju tatini sinovi?

Avatar heyhay
heyhay
13:55 08.02.2019.

Baka nema vezu ko horvatinčić i love ko bogataši pa mora u zatvor.

Avatar YJAK_Y
YJAK_Y
13:40 08.02.2019.

A sinkopa ? Slabo je postavljena obrana. A kazna je neprimjerena u usporedbi s drugim slučajevim (Leko, Lovrić, Primorac...).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije