Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoza

Nakon vikenda stiže snježni pokrivač, u Lici će pasti i pola metra snijega

Snijeg u Zagrebu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
10.11.2017.
u 09:39

Početak idućeg tjedna obilježit će vrlo dinamično vrijeme, obilna oborina, snijeg i zimski uvjeti posebice u gorju te jak i olujan vjetar.

Ovaj vikend očekuje nas promjenjivo oblačno vrijeme s povremenim sunčanim razdobljima te će u unutrašnjosti najveća dnevna temperatura biti 14 stupnjeva, a  na Jadranu će ona iznositi 17 stupnjeva.

Državni hidrometeorološki zavod za danas za kopno prognozira oblačan početak nakon kojeg slijede sunčana razdoblja.
Na Jadranu će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a moguća je i kiša u drugom dijelu dana. Sutra će također biti promjenljivo oblačno i malo toplije te u gorju i Dalmaciji može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna između 12 i 17 °C.

Ugodne temperature potrajat će samo za vikend i nakon toga stiže nam zimsko vrijeme jer se od ponedjeljka očekuje izrazito oblačno vrijeme s obilnom kišom,  u gorju i sa snijegom kojeg može biti i u nizinama. Bit će vjetrovito i temperature će biti znatno niže. 

Foto: DHMZ/Screenshot

Ovaj je tjedan već bilo obilne oborine 6., 7. i 8. studenog, a i kraj tjedna te početak idućeg bit će obilježen i novim obilnijim oborinama i prvim  ovosezonskim ozbiljnijim snježnim pokrivačem, upozorava DHMZ.  Prema sadašnjim prognostičkim materijalima DHMZ najavljuje da će do utorka će u višim predjelima gorske Hrvatske pasti između 15 i 30 cm snijega, a u dijelovima Like vrlo vjerojatno i oko 50 cm.

Foto: DHMZ/Screenshot

Snijega može biti i u nekim nizinama unutrašnjosti te će možda snijega, nošenog jakom i olujnom burom koja će zapuhati u ponedjeljak na Jadrana, biti i na otocima. Ali s obzirom na to da je tlo još razmjerno toplo on će se brzo topiti. Početak idućeg tjedna obilježit će vrlo dinamično vrijeme, obilna oborina, snijeg i zimski uvjeti posebice u gorju te jak i olujan vjetar.  DHMZ upozorava na obvezu zimske opreme na automobilima i svakako provjerite prije putovanja vremensku prognozu. 

Foto: DHMZ/Screenshot

 

Komentara 4

DE
deda1234
13:34 10.11.2017.

A pahuljica......

DU
Deleted user
10:57 10.11.2017.

Po čemu je ova vjest zaslužila naslovnicu...to je normalan dan sa normalnim vremenom za sve i ništa nije neuobičajeno da bi se ovako objavljivalo .

MO
modovisisajteMaraschino
10:26 10.11.2017.

da meteorolozi dobro pogađaju igrali bi Eurojackpot... pogode 1-2 u tjednu i prave se važni, a novinari napuhuju prognoze u senzacije... ljudi studeni je... vrijeme je za jednu zdravu i hladnu zimu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije