Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cipar

Nakon tri mjeseca pronašli ukradeno tijelo bivšega predsjednika

tassos
09.03.2010.
u 15:12

Tijelo Tassosa Papadopulosa pronađeno je tri mjeseca nakon što je ukradeno i to na temelju anonimne dojave iz jednog sela južno od Nikozije.

Tijelo bivšega ciparskog predsjednika Tassosa Papadopulosa, koje je prije tri mjeseca ukradeno iz groba, jučer je pronađeno na groblju u Nikoziji i to nakon jedne anonimne dojave. Testiranjem DNK potvrđeno je da se doista radi o tijelu bivšega predsjednika. Iako postoje nagađanja da je tijelo ukradeno radi dobivanja otkupnine, obitelj Papadopulos tvrdi da otkupninu nitko nije tražio. No, nešto je kasnije ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo da je postojao zahtjev za otkupninu.

Nepoznata osoba, koja je otkrila gdje je tijelo, nazvala je obitelj, a poziv je automatski prebačen u policiju. Vrlo je brzo utvrđeno da je nepoznati čovjek zvao iz telefonske govornice iz jednog sela južno od Nikozije. Navodno je govorio na vrlo lošem grčkom.

Papadopulos je umro od raka pluća 2008. godine, a kraj njegova predsjednikovanja obilježio je referendum kojim su ciparski Grci odbili ujedinjenje s turskim dijelom otoka koji je podijeljen od 1974. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije