Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAČ

Nakon Milne i Nerežišće pod sudskom istragom

18.03.2009.
u 17:11

Početkom godine pokrenuta je na splitskom Županijskom sudu istraga protiv bivšeg načelnika Općine Nerežišće Petra Bakovića (70) te Slobodana Nigoevića (62), direktora trgovačkog društa Berica d.o.o.

I danas u Vijeću
I Baković i Nigoević danas i dalje sjede u Općinskom vijeću, a predmet istrage splitskog suda velika je neosnovana dobit, koju je Baković priskrbio kolegi Nigoeviću i to, kako stoji u istražnom zahtjevu Općinskoga državnog odvjetništva u Splitu, 133 i pol tisuće kuna, za koliko je i oštećena Općina.

Ne može reći nije znao
Da situacija bude karikaturalnija, u pitanju je neizvršena obnova krovišta zgrade Općine Nerežišća i Društvenog doma.

U nakani da društvu Berica pribave nezakonitu dobit, 11. veljače 2003. godine Baković je u ime Općine s kolegom Nigoevićem zaključio ugovor o građevinskim radovima.

Premda je znao da Berica nije izvela sve dogovorene radove, Baković je u travnju i svibnju iste godine ovjerio konačnu situaciju, neistinito prikazujući da su svi radovi izvedeni, te naložio plaćanje cjelokupnog iznosa od 481 tisuće kuna premda na zgradi Općine nisu bili izvedeni radovi vrijedni 23 tisuće kuna, a na zgradi Društvenoga doma radovi u visini od 86 tisuća kuna.

Vijećnike Općine Nerežišća terete za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, za što je zakonodavac predvidio kaznu zatvora od jedne do osam godina!

Predloženo je ispitivanje osumnjičenika, građevinsko vještačenje obavljenih radova te saslušanje aktualnog šefa Općine Nerežišća Lovre Kuščevića, koji je i podnio kaznenu prijavu.

Nadzor nad radovima vršio je Baković osobno, tako da bi trebao biti upoznat o svim detaljima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije