Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački maturanti

Nakon maturantskog slavlja – novi izazovi

salonsko
kristina štedul fabac/pixsell
18.05.2011.
u 11:15

Hitna pomoć do završetka defilea dva je puta interevenirala zbog alkohola, a nered iza vesele povorke otklonili su djelatnici Čistoće

Ovaj dan, ovaj dan meni donosi sreću, ovaj dan, ovaj dan zaboravit neću – pjevali su, ali i brisali suze, karlovački maturanti na završetku svog srednjoškolskog obrazovanja. Iako sretni što je iza njih vrlo važno životno poglavlje, mnogima će ipak nedostajati školske klupe. Oko devet stotina učenika završnih razreda u Karlovačkoj županiji oprostilo se jučer od svojih kolega, nastavnika i razrednika, s kojima su dijelili nezaboravne školske trenutke. Karlovačke ulice od ranog su jutra preplavili šareni kostimi. Za lijepu tradiciju ponovno su se pobrinuli učenici Gimnazije Karlovac. Treću godinu zaredom posljednji dan nastave obilježili su plesom. Šest razreda na Trgu bana Jelačića otplesalo je Hrvatsko salonsko kolo, za što su ih pripremile voditeljica Studija 23 Vera Vrbanac i prof. Branka Knežević.

 – Tužna sam što se rastajem od svojih prijatelja. Nedostajat će mi moja škola, naša druženja i zabave – rekla je maturantica Veronika Šekoranja. Olakšanje što je srednja škola gotova, ali i teret zbog onog što ih očekuje, osjećali su i drugi.

 – Emocije se miješaju. Sada se samo treba prepustiti, uživati u ovom trenutku i dostojanstveno obilježiti ovaj dan – poručila je gimnazijalka Ana Pogačić. Nakon ludovanja po ulicama i parkovima, vesela povorka okupila se na Vunskom polju. Otuda su krenuli središtem grada. Pratili su ih brojni građani, ali i djelatnici Čistoće. Velika fešta nastavila se na ŠRC-u Korana gdje su maturante do ranih jutarnjih sati zabavljale grupe The Rock Keepers, The Trio i Bolja vremena, te glavna zvijezda večeri Maja Šuput. Do 19 sati Hitna je intervenirala dva puta zbog alkohola. Maturijada je završila. Još jednu generaciju mladih očekuju novi životni izazovi, koje će, nadamo se, uspješno odraditi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije