Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVNO DOSTUPNE

Nakon hakerskog napada: HAK-ove internetske stranice proradile nakon gotovo pet dana

Zagreb: Zgrada HAK-a
Goran Stanzl/PIXSELL
11.06.2023.
u 08:27

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je u subotu navečer o djelomičnom oporavku mrežnih stranica HAK-a i aplikacije za pametne telefone, te da su njihove mrežne stranice hak.hr opet dostupne korisnicima nakon skoro pet dana uslijed hakerskog napada u utorak. Trenutno je na njima vidljiva velika većina ranijeg sadržaja, uključujući i aktualne prikaze kamera s naših prometnica, trajektnih pristaništa i graničnih prijelaza, istaknuli su iz HAK-a. 

Uz mrežne stranice hak.hr, dostupna je i Interaktivna karta HAK-a na map.hak.hr te je u funkciju vraćena većina funkcionalnosti iza HAK-ove besplatne mobilne aplikacije za iOS i Android. Iz Hrvatskog autokluba također ističu da stručnjaci trenutno rade na uspostavljanju pune funkcionalnosti mrežnih usluga HAK-a na čije su korištenje naviknuti korisnici.

U međuvremenu, informacije o stanju u cestovnom prometu kao dosad tijekom tjedna, i nadalje se nastavljaju pružati vozačima putem javljanja izvjestitelja HAK-a u Drugi program Hrvatskog radija te na svim drugim uobičajenim partnerskim radio postajama - slanjem audio ili tekstualnih izvješća.  Također, HAK će informacije do daljnjeg povremeno objavljivati i na svojoj Facebook stranici i portalu revijahak.hr.

VEZANI ČLANCI:



HAK će nastaviti informirati javnost o novostima, a u međuvremenu moli za još malo strpljenja i zahvaljuje se na iskazanoj podršci i razumijevanju. Hrvatski autoklub je u noći s ponedjeljka na utorak, 6. lipnja, pretrpio hakerski napad na svoje računalne servere koji utječu na rad njihovih mrežnih stranica i odvijanje njihovih online usluga, poput informiranja o stanju u cestovnom prometu. Zbog hakerskoj napada podnijeli su i prijavu policiji. 

VIDEO Urnebesni oglasi nasmijat će vas do suza: 'Odričem se svoje žene Ivanke'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije