Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAO TRAŽENI BJEGUNAC

Plaćeni ubojica, tražen i zbog ubojstva Hrvata, uhićen u Pragu

Der Čaba
Screenshot/YouTube
02.03.2019.
u 15:31

Za osumnjičenim je više država raspisalo međunarodne tjeralice i europske naloge za uhićenje

U zajedničkoj akciji češke policije i više FAST policijskih timova iz regije u Pragu je uhićen Čaba Der (38), srbijanski državljanin, čija su “specijalnost” plaćena ubojstva.

Zbog više ubojstva, među kojima je i ubojstvo hrvatskog državljanina Ivana Serdarušića, koji je lani likvidiran u Amsterdamu, Dera su tražile policije Nizozemske, Srbije i Mađarske. Kako je priopćio srbijanski MUP, Der je uhićen u noći između petaka i subote u Pragu.

Srbijanski mediji navode da je uhićen u praškom hotelu Amadeus, u kojem se prijavio prije 20-ak dana. Policajci su ga presreli oko ponoći na recepciji hotela, a kada je uhićen kod sebe je imao oružje i krivotvorene dokumente, te je bio maskiran perikom.

Čaba Der je postao “slavan” jer se prilikom ubojstava koje je počinio uopće nije skrivao pa su ga nadzorne kamere snimile i kada je ubio Serdarušića, ali i 5. siječnja 2019. kada je na Banovom brdu u Beogradu ubio Nebojšu Markovića (37). Prišao mu je dok je iz vozila pred kućom vadio dječja kolica te je pucao u njega, nakon čega je mirno odšetao.

Srbijanski mediji tada su pisali da je Čaba Der, koji uz srbijansko ima i mađarsko državljanstvo, ubio krivu osobu te su spominjali da je moguća prava žrtva trebao biti Markovićev punac Aleksandar Š. pripadnik Pink Panthera, najpoznatijih svjetskih kradljivaca dragulja.

Što se tiče Serdarušića Der je i njega ubio hicima iz pištolja u jednom talijanskom restoranu u Amsterdamu. Nizozemska policija nedavno je objavila njegove fotografije kao i videosnimku likvidacije, a za informacije o njegovom kretanju ponudili su i nagradu od 20.000 eura.

Je li to pomoglo da Čaba Der malo nakon toga bude uhićen u Pragu, za sada nije poznato, a Srbija je već najavila da će tražiti njegovo izručenje. Istu stvar će vjerojatno tražiti i Nizozemska i Mađarska, gdje je također počinio jedno plaćeno ubojstvo.

Čaba Der je 2004. u Srbiji bio osuđen zbog ubojstva, a iz pritvora je pušten u veljači 2017. Samo pet mjeseci kasnije u Amsterdamu je ubio Serdarušića. Nakon tog ubojstva Nizozemci su tražili pomoć hrvatske policije u istrazi, a za sada nije poznato i je li hrvatski FAST tim sudjelovao u uhićenju Čabe Dera.

Skrivene lokacije na Google mapama

Ključne riječi

Komentara 30

JU
jurajuric118
09:41 02.03.2019.

čovek je profesionalni plaćeni ubojica. i to je zanimanje, kakvo da je, ali je.

OB
ObrenM
09:26 02.03.2019.

Ima li i on nase drzavljanstvo?

TR
trabant7
10:33 02.03.2019.

Baciti ga krokodilima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije