Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predrag Kojadinović

Najpoznatiji hrvatski lopov autobusa prijetio bivšem policajcu s nožem

kradljivac autobusa
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
30.01.2021.
u 09:30

Sudac mu je dao samo šest mjeseci uzevši mu pijanstvo kao olakotnu okolnost.

Najpoznatiji i zapravo jedini hrvatski serijski kradljivac autobusa Predrag Kojadinović (52) opet ima problema sa zakonom. Kojadinović je dosad zbog kaznenih djela pravomoćno osuđivan čak 46 puta, uglavnom zbog krađe autobusa i kamiona te ugrožavanja sigurnosti prometa.

No, 1993. osuđen je i za ubojstvo na mah za što je na zagrebačkom sudu dobio četiri godine zatvora. Godinu ranije dobio je 18 mjeseci zatvora zbog sprječavanja policije u obavljanju dužnosti.

Legenda kaže da je Predrag Kojadinović iz okolice Bjelovara u životu ukrao najmanje 80 autobusa, kamiona i automobila, ali polovica djela nikad mu nisu dokazana. Za oko 40 je kazneno odgovarao. Najviše su mu na meti bili Čazmatransovi autobusi koje je s guštom krao. Nekad bi navodno uzeo autobus, provozao se i vratio ga, a da to nitko nije ni primijetio.

Kojadinović je ovih dana osuđen na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je pijan s nožem u ruci bivšem policajcu koji ga je često obrađivao prijetio da će ga ubiti. Krenuo je nožem prema njemu, ali brzo su ga svladali.

Sudac mu je dao samo šest mjeseci uzevši mu pijanstvo kao olakotnu okolnost. No, bjelovarski tužitelji uložili su žalbu upozorivši kako takav čovjek zaslužuje mnogo strožu zatvorsku kaznu.

Komentara 8

LE
lector2corrector
10:00 30.01.2021.

Kojadinović - (skraćeno Kojić). Malo žešća inačica. A i vl ga svojata pa kaže "hrvatski lopov". Nit je on hrvatski lopov nit ste vi hrvatska tiskovina...

KO
Kološanin
09:53 30.01.2021.

Prijetio "s nožem"? Zaposlite lektora, kad su vam novinari nepismeni

GE
generacija57
13:27 30.01.2021.

Od kad je pijanstvo olakotna okolnost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije