Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobna nesreća

Najmanje 20 mrtvih u izravnom sudaru vlakova. Malo dijete izvukli iz vlaka i prebacili ga u bolnicu

Sudar dvaju vlakova u Italiji
Foto: Reuters
1/10
12.07.2016.
u 15:51

– Radimo sa 10 spasilačkih timova na otvaranju vagona. Spašavanje je komplicirano jer se nesreća dogodila usred nenaseljenog područja – rekao je Luca Carived, glasnogovornik vatrogasaca

Dvadeset ljudi poginulo je, a deseci drugih su ranjeni u izravnom sudaru dvaju putničkih vlakova u južnoj Italiji, objavili su talijanski dužnosnici. Dva su vlaka bila na jednom željezničkom kolosjeku u trenutku sudara, koji se dogodio između obalnih gradova Barija i Barlette.

Nesreća se dogodila iza 11 sati, a snimka iz zraka prikazuje krhotine vlaka razbacane po masliniku oko tračnica.

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Foto: Reuters

Spasilačke službe pokušavaju izvući putnike iz prevrnutih vagona na poprištu nesreće, u blizini grada Andrije. Vlasti su objavile poziv za doniranje krvi nazvavši situaciju "dramatičnom", prenio je BBC. Neki od vagona su jako oštećeni, kazao je šef lokalne policije Riccardo Zingaro za televiziju RAI i strahuje se da bi broj mrtvih mogao i dalje rasti. Među spašenima iz olupina je i jedno dijete koje je zračnim putem prevezeno u bolnicu.

Oko 33 osoba je hospitalizirano, a njih 10 nalazi se u kritičnom stanju, navodi agencija Ansa.

"Radimo sa 10 spasilačkih timova na otvaranju vagona. Spašavanje je komplicirano jer se nesreća dogodila usred nenaseljenog područja", rekao je glasnogovornik vatrogasaca Luca Carived.

Nije jasno što je dovelo do sudara, koji se dogodio po lijepom vremenu oko 11,30 sati u južnoj talijanskoj regiji Apuliji. Lokalni tužitelj iz obližnjeg Tranija kazao je da je još rano spekulirati o uzrocima nesreće, no da je najvjerojatnije u pitanju ljudska pogreška. Talijanski mediji navode da je jedan od vlakova došao iz pravca Andrije, a drugi iz pravca Coratoa te da su oba vozila velikom brzinom. Oba su vlaka imala po četiri vagona, a slike s poprišta događaja prikazuju ih razbacane na golemom području. Neki od vagona toliko su oštećeni da su od njih ostale samo olupine. Spasioci su postavili poljsku bolnicu u blizini mjesta događaja kako bi pomogli što većem broju ranjenih putnika.

"Situacija je dramatična", kazao je za Antonio Nunziante, pripadnik lokalne civilne zaštite, a prenosi talijanska agencija Ansa.

"Nećemo stati dok ne saznamo jasan uzrok nesreće", rekao je talijanski premijer Matteo Renzi za Reuters, prekinuvši kratak posjet Milanu.

Bolnica u gradu Barletta odgodila je planirane operacije kako bi medicinsko osoblje moglo pomoći žrtvama sudara.

Željezničkom prugom kojom su prometovali vlakovi između gradova Corato i Andria, dnevno prođe više od 200 vlakova. U tijeku su bili radovi kako bi se izgradile dodatne tračnice i kako bi se time umanjila mogućnost budućih sudara.

>> 'Vlak smrti' iskliznuo iz tračnica, ozlijeđeno najmanje 11 osoba, uključujući 9 djece

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
14:03 12.07.2016.

Da se to dogodilo kod nas u Rusiji već bi se u medijima naveliko zlurado pisalo kriva je votka. Sućut obiteljima poginulih.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
13:49 12.07.2016.

Strašno.

Avatar salko1951
salko1951
16:52 12.07.2016.

Ovako nešto da se dogodi 2016.god.Prestrašno!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije