Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši direktor Brezinšćak:

'Nadzorni odbor Humkoma čine poltroni koji tek provode odluke načelnika'

Brezinscak
Foto: Mladen Mandić
20.03.2014.
u 16:00


U četiri godine otkad sam direktor, ostvario sam dobit od 787 tisuća kuna, tvrdi Brezinšćak

Bivši direktor Humkoma Hrvoje Brezinšćak reagirao je na tekst u Večernjem listu u kojem ga načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša proziva kako se nije mogao nositi sa zadaćama direktora.

- U tekstu je iznesen čitav niz neistinitih i konstruiranih teza. Posao direktora zahtijeva stalni kontakt s poslovnim partnerima, pa i putovanja, a ne da se samo sjedi u svom uredu i ne miče iz njega. U četiri godine mog mandata itekako sam se znao nositi sa zadaćama direktora, a u prilog tomu idu i činjenice da je poduzeće pod mojim vodstvom u četiri godine poslovalo pozitivno i ostvarilo dobit od 787 tisuća kuna. Ugovorio sam i realizirao investicije u iznosu od preko 23 milijuna kuna, a otkupljena je i parcela i napravljen parking s 34 mjesta. Dodatno su uređene i mrtvačnice i groblja te je sprovedeno niz racionalizacija unutar poduzeća koje su rezultirale i pozitivnim finacijskim rezultatom - kaže Brezinšćak.

O dobiti odlučuje Skupština

Dodaje da je reinvestirana dobit od 707 tisuća kuna, sukladno zakonu, bila namjenska te samo Skupština odlučuje o upotrebi, a ne načelnik i Nadzorni odbor.

- I imputiranja vezana uz deponij otpada su totalno deplasirana. Otvoreno pitam načelnika zašto u svom prošlom mandatu nije realizirao Ugovor o sanaciji i proširenju deponije koji je Općina potpisala s Fondom za zaštitu okoliša, čime bi se problem deponija trajno riješio - kaže Brezinšćak.

Što se tiče vodocrpilišta Kostel dodaje kako je istina da ga nisu aktivirali nakon tragične nesreće i to zato jer su imali zabranu i nisu imali službenu potvrdu što je uzrokovalo smrt nesretno stradalih radnika. Stoga bi bilo bi krajnje neljudski i neprofesionalno izlagati radnike novim opasnostima.

Uzeli mobitel i računalo

- Broj mobitela nisam promijenio, već mi je kao dugodišnjem zaposlniku od strane nove diretorice oduzet, kao i prijenosno računalo. Novi Nadzorni odbor, koji nažalost nema stručnu podlogu i koji je najnekvalitetniji u povijesti Humkoma je tek skup poltrona koje je imenovao načelnik i koji samo provode odluke po njegovoj volji, a koje nisu u skladu sa zakonskim odredbama i štete poslovanju i opstojnosti poduzeća. Upravo takav način rada za mene je bio neprihvatljiv pa sam dao ostavku na mjesto direktora sa otkaznim rokom od šest mjeseci, ali sam 3. ožujka nasilno smijenjen s funkcije direktora - zaključuje Hrvoje Brezinšćak.

Komentara 1

VI
vidala
22:12 23.03.2014.

Što se investicija tiče - sve je ti pripremila prijašnja garnitura: Očko - Bagula, a na sve cijene koje plačaju građani blagoslov daje NAČELNIK

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije