Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica smrti

FOTO Skandalozno! Na Wikipediji o Miljenku Smoji osvanuo niz uvredljivih poruka

Miljenko Smoje dobio spomenik u Splitu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/14
25.10.2023.
u 15:51

Ispod njegovog imena i datuma i mjesta rođenja i smrti, na stranici Smojine biografije osvanule su brojne uvredljive poruke, a autor zasad nije poznat

Na stranici Wikipedije osvanuo je čitav niz uvredljivih komentara na račun preminulog novinara i kroničara Miljenka Smoje, nakon što mu je prošloga tjedna otkriven spomenik na splitskoj Matejuški. Ispod njegovog imena i datuma i mjesta rođenja i smrti, na stranici Smojine biografije osvanule su poruke.

''Izdajnik, špijun, mrzitelj, psovač, pijanac, kukavica, tužitelj taksista radi križa, tužibaba Torcide, protivnik hrvatskog grba na hajdukovom dresu, rasistički mrzitelj vlaja, imoćana, hercegovaca, zagrebčana, odnosno Hrvata, ljubitelj Tita, Miloševića, prijatelj Kadijevića i samoproglašeni četnik'', piše, a zasad nije poznato tko je autor tih komentara. Inače, ovi komentari na Wikipediji osvanuli su danas, na 28. godišnjicu Smojine smrti. 

Foto: Wikipedia

Inače, uoči otkrivanja spomenika je bila otvorena i izložba u Državnom arhivu u Splitu, a izložene su fotografije, artefakti, originalni scenografski crteži i sjećanja živućih glumaca iz kultne serije Velo Misto. 

- Cilj izložbe je podsjetiti sve one koji su gledali seriju "Velo misto" na scene, likove i vremena od 1910. do 1948., a osnovni smisao je "dobacit balun Vlajima", odnosno zaintrigirati mlade, približiti im Smojinu besidu i sve ono što nosi naš Mediteran – kazala je Herci Ganza, koordinatorica projekta "Smojinih 100" ranije.

Miljenko Smoje dobio spomenik u Splitu
1/14

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 74

Avatar Jopa
Jopa
16:13 25.10.2023.

Pa sve to je istina, dapače još se može i gore napisati.... pa lik je glorifirao Miloševića i prizivao ga da sruši vlasti u Hrvatskoj između ostaloga.

LJ
ljudeman
16:09 25.10.2023.

Otkad je istina skandalozna?

AN
angelstorm21
16:09 25.10.2023.

spomenik je sramota hrvatskh Splićana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije