Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI PREVARANT

Na temelju krivotvorenog ugovora prodao mu stan za 900.000 kuna

kvartovi
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
16.12.2020.
u 14:10

U zabludu je doveo službenike Suda koji su na temelju krivotvorenog ugovora u zemljišnim knjigama 24- godišnjaku uknjižili pravo vlasništva nad navedenom nekretninom

Mladić (24) sumnjiči se za više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, priopćila je PU zagrebačka. Konkretnije, sumnjiči ga se za krivotvorenje isprave,  ovjeravanje neistinitog sadržaja i prevaru. Sumnja se da je točno neutvrđenog dana i za sada neutvrđen način pribavio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine. Na tom ugovoru, krivotvorena je bila i ovjera javnog bilježnika.

Krivotvoreni ugovor potom mu je poslužio da se lažno prikaže kao kupac više nekretnina na Bukovcu koje je prodavala vlasnica tih nekretnina. Sumnja se da je 30. siječnja 2020. krivotvoreni ugovor predao u Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Tako je, kažu u policiji, u zabludu doveo službenike Suda koji su  na temelju krivotvorenog ugovora u zemljišnim knjigama 24- godišnjaku uknjižili pravo vlasništva nad navedenom nekretninom. 

Nakon što se 24-godišnjak uknjižio, prevario je osobu kojom je potom prodavao tu nekretninu. S tom je osobom 26. veljače kao prodavatelj sklopio Ugovor o kupoprodaji navedenih nekretnina. Temeljem tog ugovora isplaćeno mu je 900.000 kuna. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičenik će vjerojatno biti doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda radi određivanja istražnog zatvora.

Policija nije priopćila kako je razotkrila mladog prevaranta. 

 

>> VIDEO Stožer: U Hrvatskoj 3327 novozaraženih, 92 osobe umrle

Komentara 7

ZA
zagabria5
15:17 16.12.2020.

Vlasnik će dobiti novac natrag najbliže za 15-20 godina. Kada kuna više ne bude važeća. Ne dajte pare ni potpis na papir nikom na Balkanu bez da ste provjerili sve 5x, uzeli detektiva da istraži pozadinu i još se dodatno osigurali.

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
19:47 16.12.2020.

tu mi nešto gadno smrdi..kada sam ja pokrenuo upisi stana u z.k.cijeli postupak je trajao mjesec i pol jer je prodavatelj dobio rješenje o promjeni vlasništva kao i ja, te sam morao čekatit 15 dana do pravomoćnosti tog akta zemljišno referenta od trenutka dostave..šta stvarni vlasnik nije odmah reagirao kada je dobio to rješenje o promjeni vlasništva te odmah alarmirao policiju?..tu se radi o tome da je taj balavac imao nekoga unutar gruntovnice koji mu je omogućio da potajno postane vlasnik stana bez znanja stvarnog vlasnika

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
16:17 16.12.2020.

"...Policija nije priopćila kako je razotkrila mladog prevaranta. ..."___Ha ha ha, pa valjda po prijavi prvog vlasnika nakon što mu je došo treči vlasnik i reko da je to njegov stan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije